Att din katt har det skönt och bekvämt är såklart något du på alla sätt strävar efter som ägare. Det här kan dock vara utmanande på ganska många sätt. Det är inte säker att du ännu hittat en plats eller bädd till din katt som den verkligen trivs i när den ska sova.

Att investera i en riktigt sovplats till din katt kan därför vara ett fantastiskt sätt att se till att din katt trivs och har det bra. En bra sovplats gör också att katten får sitt eget lilla område i huset där den vet att den alltid får vara ifred.

Även om detta är ett väldigt specifikt område finns det många produkter att välja bland på marknaden. I denna artikel ska vi därför försöka hjälpa dig fram till att hitta den bästa sovplatsen för just din katt.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vilken sovplats för katt är bäst i test?

Den klassiska kattkorgen är en stor favorit. Prisvärd och väldigt populär hos de flesta katter! Dessutom snygg som inredning!

Kattbädd Korggrotta svart

Ett annat riktigt bra alternativ är den mjuka och mysiga kattbädden Nando. Superhärlig fluffig bädd som katten snabbt gör till sin viloyta!

Kattbädd Nando

Slutligen måste vi rekommendera någon av de söta Trixie Igloo! Små söta kojor som är fantastiska mysiga små krypin för katten!

Trixie Igloo till Husdjur

Recensioner av 14 fina kattbäddar

Att hitta rätt sovplats till din katt kan som sagt vara svårt och det finns många olika produkter att välja bland. Vi har därför sett till att titta på 14 av de mest populära modellerna på marknaden för att hjälpa dig att hitta fram till den som blir bäst för just din katt.

Vi tittar på allt från pris till hur bekväm bädden är för din katt och försöker också ge en egen bedömning av vem vi tror att de olika modellerna passar bäst för. Vi hopps att denna guide ska vara till hjälp och att du ska kunna hitta en riktigt bra sovplats för din katt.

Kattbädd Korggrotta svart

Kattbädd Korggrotta svart

Kolla priset hos:

Här har du en så kallad korggrotta som din katt kan ha som sitt eget lilla område. Produkten är en stor, hög korg, med en öppning i markhöjd där din katt kan gå in. Korgen är svart med vita kuddar.

Till att börja med är den här produkten faktiskt riktigt snygg. Designen gör att den kommer att bli en riktigt snygg del av inredningen i hemmet och inte kommer att sticka ut på ett fel sätt eller störa det totala intrycket av rummet.

En annan sak som kan nämnas är att denna modell är rätt så stor. Med en bredd på 37 cm och en längd på 54 cm kommer det inte vara något problem för de allra flesta katter att få plats i den. På så sätt är den ett riktigt bra alternativ även för dig som har en lite större katt.

En nackdel är att kuddarna är vita och dessutom behöver handtvättas. Det kommer med andra ord att krävas en hel del jobb av dig för att hålla korgen fräsch och ren. Smidigare vore såklart om kuddarna gick att tvätta i maskin.

När vi kikar på priset på denna produkt är den inte den allra billigaste och du får vara beredd att lägga ut lite mer pengar. Med andra ord är det här kanske i första hand en produkt för dig som vill ha en riktigt snygg bädd till din katt och som också är redo att lägga ut lite extra pengar.


MetizoBädd

Vit MetizoBädd för katt

Kolla priset hos:

Här har du en kattbädd som faktiskt håller riktigt hög kvalitet. Den är designad som en stor dyna eller kudde med ett stort hål i mitten och är nog en av de mest bekväma bäddar du kan köpa till din katt.

Till att börja med är den stoppad med en fin fårskinnsimitation som är riktigt fluffig och varm och ser till att din katt har det både varmt och skönt. Det finns rätt så rejält med plats och modellen finns också i två olika storlekar där du kan välja den lite större om du har en större katt.

Modellen kommer också i två olik färger, där du kan välja mellan vit eller grå. På så sätt kan du ta det alternativ som du tror kommer smälta in allra bäst i inredningen. Modellen är generellt rätt så snygg och kommer att bidra till ett mysigt intryck i inredningen.

En stor fördel med denna bädd är att den tillverkas för han i Sverige. På så sätt kan du känna dig trygg med att det här är en bädd som kommer att hålla hög kvalitet och som du kan ha länge.

En annan bra sak är att den går att tvätta i maskin. Det här är oerhört smidigt och gör att du på ett enkelt sätt kan hålla den ren och fräsch, även om den används frekvent.

Prismässigt är det här en modell som befinner sig någonstans i mitten. Med andra ord ett bra alternativ för dig som inte vill lägga ut alldeles för mycket pengar men som ändå är redo att investera litegrann i din katt. Vi kan varmt rekommendera denna modell till de flesta kattägare, men speciellt till dig som vill ha en sovplats till din katt av hög kvalitet som är enkel att sköta.


Kerbl Dream Katthammock

Kerbl Dream Katthammock

Kolla priset hos:

Det här är något så originellt som en katthammock. Denna produkt kan vara ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha en lite mer stilren sovplats till din katt. Dessutom kan den vara en perfekt produkt för dig som har en lite större katt.

Modellen har en ställning av trä och själva mattan som katten ligger på spänner sig mellan denna. En sak som kan nämnas med denna är att den kräver lite balans av katten för att ta sig upp i denna. Huruvida alla katter verkligen vill sova i denna kan man därför fundera på men i vilket fall som helst kan det vara en bra och bekväm plats för katten under dagtid.

För katter som är lite mer äventyrliga kommer den säkerligen att passa perfekt.

Det här är som sagt en riktigt snygg modell med en ställning i trä och en vit matta. Den kommer att göra sig väl i de allra flesta rum och om du verkligen bryr dig om inredningen i ditt hem kan en modell som denna vara helt perfekt.

Ren prismässigt är det här en produkt som faktiskt är riktigt prisvärd och den kan vara ett perfekt alternativ för dig som inte vill lägga ut alldeles för mycket pengar. Vi kan varmt rekommendera denna, speciellt om du har en lite mer äventyrlig katt som tycker om att klättra och utforska nya saker.


Kattbädd Kryp-in säck 

Kattbädd Kryp-in säck

Kolla priset hos:

Om du vill ha ett lite enklare krypin till din katt kan denna produkt vara något för dig. Den är utformad som en lite mindre säck med en mjuk insida som katten kan krypa in i. Är du ute efter en sovplats till din katt på budget kan denna modell dessutom vara ett bra alternativ.

Om din katt ofta lägger sig under täcket i sängen kan en modell som denna vara helt perfekt för att slippa katthår där du själv ska sova. Med en mjuk och mysig insida kommer katten att trivas riktigt bra.

Designen på denna modell är lite rolig, med två små öron och en svans på utsidan. På så sätt är det inte bara en mysig plats för katten utan också en lite rolig accessoar för dig som ägare.

En nackdel med en modell som denna är att den inte är speciellt stor. Det här gör att den kanske inte är ett perfekt alternativ för dig som har en lite större katt.

När vi kika på priset är det här som sagt en lite billigare modell, vilket såklart är rimligt eftersom den är ganska liten. På så sätt kan den vara ett riktigt bra alternativ för dig som inte vill lägga ut alldeles för mycket pengar på en bädd till din katt.


Cozy Kingdom kattbädd

Cozy Kingdom kattbädd

Kolla priset hos:

Är du på jakt efter en lite mer exklusiv modell på kattbädd till din katt kan en modell som denna vara ett perfekt alternativ. Den är riktigt snygg med en svart utsida och en ljusare insida och dessutom med en del guldfärgade detaljer. På så sätt är det här en produkt för dig som vill ha något lite mer exklusivt för din katt.

Till att börja med är det här en produkt som kan användas för både katt och hund. Det gör också att storleken är rejäl. Med andra ord är den ett riktigt bra alternativ för dig som har en lite större katt eller en katt som gärna har rejält med plats omkring sig.

En annan stor fördel med den här kattbädden som ser ut som en stor mjuk korg, är att kudden på insidan går att vända och tvätta i maskin. Det här är såklart oerhört smidigt och gör att denna produkt blir riktigt lättskött för dig som ägare.

Man har också tänkt till på en del andra områden. Till exempel har man sett till att den är utrustad med en halkfri undersida. På så sätt kommer den att stå stadigt även om din katt är livlig och rör sig mycket när den är i bädden.

Insidan är fodrad med fleece, vilket är ett mysigt material som gör att katten kommer att hålla sig varm och skön även om golven är hårda och kalla. Med andra ord en bädd som kommer att få din katt att känna sig som en kung.

Prismässigt är det här en riktigt bra modell som faktisk är riktigt prisvärd. Den kommer i tre olika storlekar där de större såklart kostar lite mer. Men oavsett vilken storlek du väljer kommer du att få en riktigt bra och exklusiv kattbädd till ett riktigt bra pris och detta kan vara ett sätt att spara in lite pengar utan att behöva tumma på kvaliteten.


Väggmonterad kattbädd Lennie

Väggmonterad kattbädd Lennie

Kolla priset hos:

Om du verkligen vill att kattbädden ska kunna göras till en snygg del av inredningen i hemmet kan det här vara modellen för dig. Denna produkt är en flätat kattkorg som kan sättas upp på väggen.

Modellen har formen av en halvcirkel i flätad polyester och har en svart nyans på utsidan. Den fästes enkelt upp på väggen och kan sedan vara en skön plats för katten att sova och vila på.

Om du monterar denna bädd med den rundade sidan nedåt kommer du att på ett smidigt sätt kunna ställa saker på den och ha den som en avlastningsyta. På så sätt blir det inte bara en bädd för din katt utan också en smidig och snygg möbel för dig.

En nackdel med denna är att skruvar och annat som krävs för att fästa den i väggen inte ingår. Här krävs det en del jobb av dig som kund för att hitta en skruv som kommer hålla uppe kattens vikt och som dessutom passar bra för din vägg. Med andra ord är det här kanske inte modellen för dig som lägger stor vikt vid att hitta en riktigt smidig lösning.

Det här är en modell som befinner sig någonstans i mitten rent prismässigt och vi skulle definitivt säga att den är värd pengarna. Vi kan varmt rekommendera denna modell för dig som är på jakt efter en riktigt snygg kattbädd som passar väl in i inredningen. Vill du ha en riktigt smidig lösning finns det dock kanske andra modeller på marknaden som kan passa bättre.


Trixie Igloo till Husdjur

Trixie Igloo till Husdjur

Kolla priset hos:

Även om det står Igloo i produktbeskrivningen är den här modellen kanske bäst beskriven som en liten hundkoja eller kattkoja i tyg. Det här kan vara ett riktigt mysigt alternativ som gör att katten verkligen får sitt eget lilla område där den kan vara ifred.

En sak som bör nämnas med denna är att den såklart är lite skrymmande och ganska stor. Den kommer därmed att sticka ut en hel del från den övriga inredningen i de allra flesta rum. Om du är på jakt efter ett diskret alternativ kanske det finns andra modeller som passar lite bättre.

En sak som är en stor fördel med denna modell är att den har en kudde på insidan som formar sig efter din katt. Det här kommer dels att göra att katten får det riktigt bekvämt, men också att det är stor chans att det här krypinet kommer att bli kattens favoritplats.


PetRebels Katträd

PetRebels Katträd

Kolla priset hos:

Här har vi en modell som kommer att passa dig som verkligen är redo att investera lite extra i din katt. Detta katträd är inte bara en plats för katten att slappna av eller sova utan också en plats som kan bidra till att aktivera din katt och få den att trivas. Men du får också vara beredd att lägga ut en del pengar då det här är en av de dyraste produkterna i denna guide.

Katträdet är i två våningar med ett mysigt krypin längst ned och en hängande korg i tyg på den övre våningen där katten kan ligga och ta det lugnt. Med andra ord kan katten välja den plats där den trivs bäst och chansen är stor att den hittar en plats i detta träd som den gillar.

En riktigt bra sak är att detta träd är tillverkat i ett klöståligt material. Med andra ord kan det också användas som ett klösträd och det kan vara en stor hjälp för dig som har en katt som annars ofta exempelvis klöser i mattorna hemma.

Det kanske kan vara värt att nämna att det kommer att kräva en del av din katt för att ta sig upp på den övre våningen. Om du har exempelvis en riktigt gammal katt eller en katt som inte är den allra mest aktiva av andra anledningar kanske inte denna produkt är att rekommendera.

När det kommer till priset ska det också nämnas att det här är en rätt så dyr modell. Den kostar en hel del och är en av de absolut dyraste produkterna i denna guide. Men om du är redo att investera lite extra och verkligen vill ha det bästa till din katt kan denna produkt vara värd att ta en lite närmare titt på.


Dogman Elementsäng Shaggy

Dogman Elementsäng Shaggy

Kolla priset hos:

Om din katt tycker om värme och gärna har det varmt och gosigt kan denna modell vara helt perfekt. Denna produkt fästes nämligen på elementet och håller sig på så sätt varm hela tiden, även när det är lite kallare i huset.

Den här produkten har en stomme av metall och en utsida av en mjuk och långhårig plysch. Den hängs enkelt och smidigt upp på elementet och du behöver därmed inte krångla med olika typer av fästanordningar. På så sätt är det här en riktigt smidig kattbädd, jämfört med andra modeller som fästes på väggen.

Den maximala belastningen för denna är 10 kg och den är därmed tillräckligt rejäl för de allra flesta katter. Om du också har hundar eller barn i samma hushåll får du dock se till att de inte klättrar upp på denna anordning.

En nackdel med den här kattbädden är kanske att den kommer att sticka ut en del och inte är den mest diskreta. Det blir inte det allra snyggaste arrangemanget när du hänger denna på elementet och för den riktigt stilmedvetna kan det sticka lite i ögonen.

Rent prismässigt kommer denna produkt till ett pris som placerar den någonstans i mitten. Med andra ord ett helt okej och fullt rimligt pris. Vi kan alltså varmt rekommendera denna speciellt till dig som har en katt som är lite extra frusen av sig.


Kattbädd fönsterbräda vit

Kattbädd fönsterbräda vit

Kolla priset hos:

Katter tycker ganska ofta om att sitta och titta ut genom fönstret. Där kan de ha koll på vad som händer i miljön rumt om samtidigt som de själva sitter på en säker plats. Men det är inte alltid fönstret är tillräckligt brett för detta och dessutom kan det ibland dra en hel del. I dessa fall kan produkten nedan vara ett riktigt bra alternativ.

Det här är en bräda som du enkelt och smidigt monterar på fönsterbrädan. På så sätt får katten en rejäl plats att sitta på och blicka ut genom fönstret. Den passar för såväl mindre som för lite större katter.

En positiv sak med denna bräda är att den är diskret. Med en grå snygg ton och dessutom en snygg något rundad form kommer den inte att störa den övriga inredningen i rummet. Ett stort plus för dig som är intresserad av inredning och vill hålla snyggt hemma.

Brädan har också en mycket fin fodring i syntetmaterial. Det här är extra bra eftersom det ofta kan dra en del vid fönstret. På så sätt kan katten hålla sig varm och bekväm även när det tittar ut genom fönstret.

Om du är på jakt efter en bädd till din katt på budget är också detta en av de modeller vi starkast kan rekommendera. Den är riktigt billig jämfört med de flesta andra produkter i denna guide. Även om den är enkel är det här ett riktigt bra pris på en produkt som är perfekt för dig som har en katt som gillar att sitta och titta ut genom fönstret.


Flamingo Kattbädd – Resväska

Flamingo Kattbädd Resväska

Kolla priset hos:

Denna kattbädd har en minst sagt lite speciell design som gör att den är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en lite roligare bädd som kan vara en kul inredningsdetalj. Den är nämligen utformad som en resväska i tyg med en öppning på ena änden där katten kan krypa in.

Väskan är som sagt riktigt snygg. Med färger i mörkare blått och snyggt brunt läder kommer den inte bara att vara en häftig utan också stilfull del av inredningen. På så sätt kommer den inte bara vara uppskattad av din katt utan även av dig som ägare.

 Inuti denna finns en mysig dyna som gör att katten kan ha det riktigt skönt. Designen med en stor box med en ganska liten öppning gör också att katten verkligen får sitt eget område där den får vara helt själv.

Att den är så pass stor gör också att den är ett perfekt alternativ för dig som har en lite större katt. Också om du har flera katter kan det här vara ett alternativ som gör att alla har någon plats att vara på och ta det lugnt.

Prismässigt är denna bädd rätt så dyr. Den kostar mer än många andra modeller i denna guide och det är kanske inte ett alternativ för dig som vill handla kattbädd på budget. Men för dig som är på jakt efter en bädd som är riktigt snygg och som dessutom ger katten ett väldigt privat krypin kan denna modell vara väl värd att ta en lite närmare titt på.


Trixie Be Nordic Igloo

Trixie Be Nordic Igloo

Kolla priset hos:

Denna kattbädd ser ut lite som en säck med ett hål i på sidan, i ett mörkt blått material. Det är en riktigt snygg design som kommer att göra att den smälter in på ett riktigt snyggt sätt i de allra flesta rum.

Även denna modell har en ganska liten öppning vilket gör att den blir väldigt privat och att katten får ett utrymme där den kan ha det väldigt lugnt och skönt. Perfekt för den katt som inte vill ha för mycket stök omkring sig.

Inuti denna bädd finns en mjuk kudde. Det här gör att katten kommer att ha det väldigt skönt och bekvämt inuti bädden. En nackdel är dock att den trånga öppningen gör att denna modell kan vara lite svår att göra rent.

Det här är en modell som i första hand är att rekommendera till dig som är redo att investera lite extra i din katt. Den kostar mer än en hel del andra modeller på marknaden, även om den inte är den allra dyraste. Vi tror att denna produkt kan passa bra till dig som har en katt som verkligen vill få vara ifred ibland.


Mochi kattbädd

Mochi kattbädd

Kolla priset hos:

Det här är kanske den allra mest bekväma bädden av de vi jämför i denna guide. Den ser ut som en stor kudde med ett hål i mitten, där det är tanken att katten ska sova eller vila. Modellen kommer i en rosa färg.

Som sagt är det här kanske den mest bekväma modellen i denna guide. Katten kommer verkligen att kunna borra ned sig i denna kudde och i princip helt omfamnas av den. Bädden har också en riktigt bekväm långhårig konstpäls i plysch, vilket gör den ännu mer bekväm.

En sak som kan nämnas som en liten nackdel när det kommer till denna produkt är att den kanske inte är den allra mest diskreta. Den kommer att sticka ut en hel del ur inredningen i de flesta rum. För dig som har ett öga för inredning och lägger stor vikt vid denna kan den här modellen vara lite väl skrikig.

En positiv sak med modellen är att den har ett halkskydd på undersidan. Det här gör att den kommer att ligga still, även om din katt rör på sig mycket och golvet är halt.

Ren prismässigt är den här produkten riktigt billig. Det gör att den är ett riktigt bra och prisvärt alternativ och en av de modeller i denna guide som vi rekommenderar starkast. Med tanke på den extremt bekväma insidan är det här helt enkelt en riktigt bra produkt.


Kattbädd Hammock vit

Kattbädd Hammock vit

Kolla priset hos:

Här har vi ytterligare en hammock eller hängmatta som du kan använda till din katt. Det är ett bekvämt sätt för din katt att koppla av och ta det lugnt samtidigt som det kan vara ett riktigt bra sätt att öva koordination och balans.

Till att börja med är denna produkt riktigt snygg. Den har en ställning i trä som gör att den kommer smälta in väl och bli en snygg del i de allra flesta rum. Den vita mattan som katten ligger på är också den riktigt snygg och stilren.

Det kan såklart låta som att en hängmatta för katten är lite väl instabil och gör att den kan komma att ramla ned lite väl ofta. Som tur är har denna lite fler förankringspunkter än en klassisk hängmatta för människor vilket gör den mer stabil.

När vi kikar på priset på denna modell är det inte alldeles för dyrt och den befinner sig någonstans i mittenskiktet. Det här gör att den är ett riktigt bra alternativ för dig som inte vill lägga ut alldeles för mycket pengar, men ändå vill ha en snygg och originell kattbädd till din katt.


Vad ska man tänka på när man väljer kattbädd?

Som du sett ovan finns det en mängd olika modeller att välja bland på marknaden. Att veta just vilken som passar bäst till din katt kan vara svårt. Här kommer därför några tips som du kan ta till dig när du letar.

Till att börja med kan det vara en bra idé att se till att fundera över vilken typ av bädd du tror att din katt kommer trivas med. Tycker den om att vara ifred till exempel kan det vara bra att köpa en bädd med en ganska liten öppning så att katten verkligen får sin egen plats.

En annan sak att tänka på är att se till att du köper en bädd som du kan ta hand om och hålla rent. Det är inte trevligt med en kattbädd som inte sköts ordentligt och den kommer då bli en del av rummet som inte uppskattas. Att till exempel ta en modell som går att tvätta i maskin kan vara en riktigt bra idé.

Vi hoppas att dessa tips är matnyttiga och att du med hjälp av dessa, tillsammans med guiden ovan kan hitta den modell av kattbädd som passar allra bäst för just din katt.

Var artikeln hjälpsam?

Genomsnittligt betyg 3 / 5. Antal röster: 1

Inget betyg satt