Ett klösträd är på många sätt den ultimata kattmöbeln. Där kan katten leka, klättra, gömma sig, klösa och känna sig trygg. Det finns otroligt många sorter, för en eller flera katter. De finns i många prisklasser och har olika funktion. Här tipsar vi om några av marknadens allra bästa klösträd för katter!

Vilket klösträd för katter är bäst i test?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vill du ha något fint, till en lite billigare prislapp rekommenderar vi Klöstunna Cote d’Ivoire eller Platin Pro. Fina kattmöbler till mycket överkomliga priser!

Vill du ha något i mellanprisklassen föreslår vi att du kollar in Klösmöbel Kaduna Plus eller BeOneBreed EVO Klösträd.

Om du vill ha ett klösträd som fästs på väggen, eller rent av en katt-klättervägg, så måste du kika på Dolomit Vägghängt Klösträd och den fina Klättervägg för katt Mont Blanc.

Slutligen vill vi även tipsa om vår favorit bland de lite mer exklusiva alternativen: Klösträd Catit Vesper High Base. Ett elegant och modernt katt-träd med memory foam som ger den ultimata komforten för katter som vill njuta av livet!

Det finns många fler snygga och praktiska katt-klätterträd att välja mellan. Scrolla ner för att se alla de modeller vi tittat på!

Vad är ett klösträd?

Katt vilar i gömställe på sitt klösträd

Ett klösträd är en kombination av ett klätterträd och en klösbräda för katter. Den har flera funktioner, vanligtvis har den någon plats där katten kan:

  • Leka
  • Klättra
  • Vila
  • Gömma sig

Det finns många sorter, alla med sin säregna design. Vissa är höga, andra lägre. De kan ha leksaker och gömställen, eller vara mer simpelt utformade. Genom att ge katten sin egen möbel, kan den förmodligen låta bli att klösa på andra möbler.

Gemensamt har klösträden att de är gjorda för att tåla en katts vardagsbestyr, det vill säga klösande, klättrande och hoppande. Om du har en katt som tillbringar en stor del av sin tid inomhus, är det en mycket uppskattad möbel som de allra flesta katter snabbt kommer att älska.

Recensioner av 19 olika klösträd för katter

Här kommer lite mer detaljerade beskrivningar av alla de klösträd och kattmöbler vi tittat på i denna jämförelse. Kolla även in våra tips på vattenfontäner för katt, ett bra sätt att se till att katten dricker ordentligt!

Klöstunna Cote d’Ivoire vit

Klöstunna Cote d'Ivoire

Kolla priset hos:

Denna klöstunna har flera funktioner som din katt kommer att älska. Klöstunnan erbjuder både viloplats, utrymme för lek och naturligtvis gott om möjligheter för din katt att klösa eftersom hela tunnan är tillverkad av juteväv.

Dessutom är den inte så skrymmande och passar bra som inredningspryl i ditt hem. Din katt kan själv välja om den föredrar att ligga inuti tunnan, eller om utkiksplatsen längst upp är den bästa. Dynan ovanpå är avtagbar, och därför är den lätt att tvätta ifall den skulle råka bli smutsig. Den här klöstunnan har alltså gott om fördelar både för katt och matte/husse

Tunnans mått är 34×34 x 72 cm.


Klösmöbel Bamboo ljusgrå

Klösmöbel Bamboo

Kolla priset hos:

Det här är en tjusig klösmöbel med både tunnel som din katt kan sova eller leka i, en pelare med plats för utkik och gott om plats att sträcka ut sin kropp för att klösa.

 Klösmöbeln kan exempelvis placeras nära ett fönster, så får katten perfekt möjlighet till att spana in omgivningen.

 Plyschdelarna har en ljusgrå färg och resten av möbeln är tillverkad av bambumaterial. Den passar perfekt i ett hem där färgerna går i liknande naturtoner och blir på så sätt en del av inredningen i övrigt. Höjden är 85 cm. Dessutom finns det en liten boll som hänger i ett snöre, som kan uppmuntra till lite lek.


Klösträd Nanuk

Klösträd Nanuk

Kolla priset hos:

Ett klösträd i beige av klassisk modell med två plattformar och ett mysigt krypin på våningen nedanför. Kojan är tillverkad av vattenhyacint och resten av jute.

Det finns gott om möjligheter för din katt att klösa här. Dessutom kan man ju ifall man vill, lägga på en mysig filt eller en kudde längst upp där det finns möjlighet till både vila och plats att kika runt, eller leka. Klösmöbelns höjd är 156 cm och därför har katten gott om möjligheter till att sitta på hög höjd och bevaka sin omgivning.


Klösmöbel Kaduna plus

Klösmöbel Kaduna plus

Kolla priset hos:

Här är en klösmöbel med en höjd på 118 cm där din katt har gott om möjligheter att kunna klösa. Tunnan är tillverkad i sisal och längst upp finns två mysiga bäddar. Alltså är det perfekt ifall du har två katter då de kan samsas om sovutrymmet.

Denna klösmöbel är diskret och neutral i sina färger vilket kanske är en fördel åtminstone för matte eller husse. Dessutom finns det ett par lila bollar hängande i snöre som man antingen kan behålla, eller klippa bort ifall man anser de vara farliga för katten.


Scratch globe XEM – Designed by Lotte

Scratch globe XEM klössboll

Kolla priset hos:

Det här är definitivt en spännande och unik design på klösmöbel. Den är nämligen formad som en boll, som sitter ihop i en träställning. Bollen är tillverkad av jute, som är ett helt perfekt material att klösa på. Bollen snurrar inte, utan sitter fast stadigt i träställningen.

Din katt får möjlighet att räta ut sin kropp och kan tillgodose sitt behov att klösa på ett naturligt sätt med hjälp av den här. Höjden är 35 cm, och eftersom den är lagom stor och diskret tar den inte upp stor plats i ditt hem heller vilket är fördelaktigt om du exempelvis inte har så stor yta att avvara, men ändå givetvis vill att din katt ska kunna klösa.


BeOneBreed EVO klösträd

BeOneBreed EVO klösträd

Kolla priset hos:

Ett stadigt klösträd med tjock träplatta längst ner. Hyllplattformarna är tillverkade av trä, med två stycken dynor i grått.

 Eftersom den inte är gjord i plysch som de allra flesta klösmöbler annars är, är den enkel att hålla ren, och passar in som en stilren detalj i hemmet.

Från den översta plattformen hänger en leksak i ett snöre som uppmuntrar till bus.

Din katt får möjlighet till att både klösa, leka och sova med den här snygga och praktiska klösmöbel. Den har alltså alla finesser som behövs för att din katt ska kunna tillgodose sina behov samtidigt som den passar bra hemma, varför inte i ett hörn i vardagsrummet där din katt vill hålla span på vad ni i familjen håller på med?


Klösmöbel Cactus natural – Designed by Lotte

Klösmöbel Cactus natural - Designed by Lotte

Kolla priset hos:

En häftig klösmöbel formad som en kaktus tillverkad i kraftigt hampamaterial som är perfekt för att din katt ska kunna klösa på den. Klöspelarens stomme är gjord i trä.

 Just eftersom den är formad som en kaktus, smälter den bra in i hemmet och blir en tjusig inredningsdetalj. Höjden på den är 60 cm och därför kan din katt enkelt räta ut sin kropp medan den klöser. Om ni vill ha en unik klösmöbel är det definitivt den här ni ska skaffa till er katt.


BeOneBreed EVO Tower klösträd

BeOneBreed EVO Tower klösträd

Kolla priset hos:

Här är en helt perfekt möbel för katten som tycker om att hålla utkik. Katten har många möjligheter att ha koll på sin omvärld eftersom detta klösträd är 244 cm högt och når hela vägen upp till taket. Klöspelarna är inlindade i pappersrep som är hållbart och tål att din katt klöser på det.

 Klösmöbeln är lättstädad då det saknar plysch, som oftast är svårt att hålla rent. Din katt kommer kunna leka, klösa och hålla koll på sitt revir likt Lejonkungen från denna höga höjd. Där finns dessutom en rolig leksak hängande från ett snöre man kan hänga upp från en av plattformarna för att din katt ska kunna leka lite.


Platin Pro antracitgrå

Platin Pro antracitgrå

Kolla priset hos:

Ett lagom högt klösträd på 106 cm. Här finns ett tjockt rep din katt kan leka med, och längst ner finns en liten koja katten kan krypa in i för att ta en tupplur.

Dessutom finns det gott om möjligheter för din katt att klösa.

Ställ klösträdet strax intill ett fönster för att låta din katt spana ut på fåglarna, något som många katter tycker är roligt. Klösmöbeln är grå och stilren, och är tillverkad i mjukt plyschmaterial som är mysigt för din katt att sitta eller ligga på. Din katt kommer säkert tycka mycket om detta klösträd.


Dolomit vit vägghängt klösträd

Dolomit vit vägghängt klösträd

Kolla priset hos:

Ett vägghängt alternativ som har flera plattformar med möjlighet till vila och lek. Dessutom finns en mysig koja som katten kan krypa in i. Plyschdynorna är avtagbara, och därför är det lätt att tvätta. Klösträdets höjd är 168 cm, och eftersom du monterar in det i väggen blir det som en unik inredningsdetalj.

Detta klösträd passar bra om du har fler än en katt eftersom det finns plats för fler som vill leka, vila, klösa eller spana på omgivningen. Din katt har många möjligheter med detta klösträd. Du kan själv bestämma trädets höjd eftersom du själv monterar fast det i väggen.


Klösträd Catit Vesper high base Black

Klösträd Catit Vesper high base Black

Kolla priset hos:

Ett mycket stilrent och snyggt klösträd där din katt både kan vila sig på riktigt mysigt memory foam som formar sig efter kattens kropp. Klöspelarna är klädda med svart sjögräs där din katt kan klösa.

Det är lätt att rengöra denna läckra klösmöbel, och dess design gör att den verkligen blir en snygg detalj hemma. Den skiljer sig från de allra flesta andra klösträd, eftersom designen är så pass annorlunda. Både din katt och du kommer säkert att tycka om denna praktiska möbel. Dessutom är klöspelaren extra lång så att din katt kan sträcka ut sig och stretcha riktigt ordentligt.


Klösmöbel Dolomit Tower

Klösmöbel Dolomit Tower

Kolla priset hos:

Ett stor och rejäl, slittåligt klösträd som har gott om plats att klösa på. Här finns dessutom tre stycken mysiga sängar till katten, där det finns gott om plats både för att vila, och hålla span på omgivningen. Översta delen av klösträdet väggmonteras, för att stabilisera ytterligare.

Därför tål klösträdet även stora och tunga katter. Höjden är 187 cm, och därför är det perfekt för katter som tycker extra mycket om att hålla koll på sitt revir. Denna klösmöbel funkar bra om du har flera katter i ditt hushåll, eftersom det finns plats för upp till tre stycken kompisar som vill vila tillsammans.


Klättervägg för katt Mont Blanc

Klättervägg för katt Mont Blanc

Kolla priset hos:

Det här är verkligen en riktig dröm för alla äventyrslystna katter som tycker om att klättra. Den består av fyra olika delar som monteras i olika höjder för att din katt ska kunna klättra och hoppa.

Dessutom finns det ett mysigt krypin som passar helt perfekt för en skön vilopaus efter allt lekande. Eftersom höjden går att variera en aning, är det perfekt att namnet på denna möbel är uppkallat efter berget Mont Blanc.

En sådan här katt-klättervägg är sannerligen katternas berg. Här kan din katt leva ut sitt behov av att klättra så mycket som den behöver.


Klösmöbel Raisa 2

Klösmöbel Raisa 2

Kolla priset hos:

Det här är ett perfekt val till den husse eller matte som gärna vill att klösmöbeln smälter in bra i hemmet. Den är både snygg, och stilren och en perfekt lekplats till din fyrbenta kamrat. Trädetaljerna är mörkbruna och sovplatserna längst upp är gjort i ljusare plysch. Din katt kommer sova riktigt gott här efter allt lek och bus. Dessutom finns det en mysig koja att krypa in i.

Klöspelarna har klassiskt jutematerial och är tåligt och perfekt för din katts behov av att klösa. Högst upp finns en hängmatta som är fenomenalt både som utkiksplats och som sovplats.


Trixie Palamos

Trixie Palamos

Kolla priset hos:

Ett 109 cm högt klösträd i plysch där din katt både kan vila, klösa och leka vid behov. Längst ner finns ett tjusigt tassavtryck. Dessutom har detta klösträd ett mysigt litet krypin där katten kan få sova ostört.

Detta lagom stora klösträd har alltså alla finesser en bra klösmöbel behöver ha för att din katt ska få leva ut sina naturliga behov av att klösa, klättra och ta en och annan vilopaus. Längst upp hänger ett snöre med en boll så katten kan leka.

 Ingen utmärkande design eller annorlunda finesser på denna klösmöbel.


Little & Bigger Klösträd Vis

Little Bigger Klösträd Vis

Kolla priset hos:

Ett enkelt men smidigt klösträd i plysch med flera bra gömställen/sovplatser. Ett stadigt och snyggt klösträd där katten kan spana på sin omgivning, höjden är 135 cm och alldeles lagom för att din katt ska trivas.

Klöspelarna är invirade med sisalrep som verkligen tål att klorna vässas.

Placera klösträdet på ett bra plats i ditt hem där din katt kan hålla koll på vad som händer runt omkring i sitt revir. Eller sova gott medan familjen håller igång under dagtid då katten gärna tar en tupplur.


Little & Bigger Giant Klösträd Grå

Little Bigger Giant Klösträd Grå

Kolla priset hos:

Klösträd i grått som är perfekt som utkikstorn. Din katt kommer kunna hålla bra koll på vad som händer i dess omgivning med det här tjusiga klösträdet.

Här finns flera våningar och en mysig koja att krypa in och ta en tupplur i. Klösträdet är riktigt rejält, och tål även de allra busigaste katterna som gärna hoppar omkring mellan plattformarna.

Höjden är över 200 meter och ger din plats massor med möjligheter till att klättra omkring utifrån dess behov. Här kan alltså katten både klösa, spana och sova riktigt gott.


Kerbl Klösträd Bananblad

Kerbl Klösträd Bananblad

Kolla priset hos:

Ett stilrent och neutralt klösträd med både koja och sovkorg tillverkat av äkta bananblad. Klösträdet är 160 cm långt och har flera roliga våningar att hoppa emellan.

Här har din katt möjlighet till att klösa, leka och sova och här är plats för mer än en katt och passar alltså perfekt i ett hushåll med fler. Alltså kan kattkompisarna leka och vila tillsammans här.

Klösträdet är robust och tåligt och dessutom finns det ett rep som sitter fast vid en av plattformarna så att katten kan leka. Avsats samt sovplats högst upp är gjorda av mjukt och mysigt plyschmaterial i grått.


Trixie Pirro Klösträd

Trixie Pirro Klösträd

Kolla priset hos:

Klösträd som har flera plattformar och två kojor som katten/katterna kan krypa in i, antingen för att hålla span eller ta en vilopaus.

 Dessutom finns en hängmatta, och bra med möjligheter för att både klösa, och klättra för den katt som tycker om att göra det. Klösträdets höjd är 174 cm och därmed har katten en väldigt bra höjd att sitta på. Klösträdet är grått och stilrent, med en ganska klassisk design som passar bra i alla hem med katt. Detta klösträd kommer definitivt att uppmuntra till lek och bus för din katt.


Här hittar du fler artiklar om katter!

Var artikeln hjälpsam?

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inget betyg satt