En klösbräda kommer i många former och är bra att ha på plats när du har en katt hemma som behöver klia av sig då och då. Det finns många anledningar till att katter klöser på möbler, men det är ju helst något vi vill undvika. I den här artikeln tipsar vi om några bra klösbrädor som fyller sin funktion!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vilken klösbräda för katter är bäst i test?

Det allra bästa alternativet enligt oss är Denver Kattlounge. Det är så mycket mer än en klösbräda. Det är en skön plats för katten att ta det lugnt på, med möjligheten att klösa klösa direkt när den vaknar. Snygg, smart och populär kattmöbel!

En annan mycket populär och unik variant är Trixie Wavy Klösbräda. Den verkar väldigt attraktiv för katter och fungerar riktigt bra!

Bland de mer klassiska klösbrädorna gillar vi Trixie Parla och Trixies hörnklösbräda.

Vill du ha en superbillig variant, måste du kolla in Trixie Wild Cat Klösbräda i wellpapp. Den är simpel och kommer inte att hålla för evigt, men perfekt för att testa om din katt faktiskt gillar den typen av klösbrädor!

Recensioner av 10 olika klösbrädor

Här kommer mer en mer utförlig titt på alla de klösbrädor vi jämfört.

Trixie Klösmöbel Parla

Trixie Klösmöbel Parla

Kolla priset hos:

Parla klösmöbel är en enklare men ändå effektiv och prisvärd klösmöbel för din katt. Då den är liten och smidig är den lättplacerad och du kan lättare ge din katt ett bra alternativ och avbryta eventuella icke önskvärda klösbeteenden.

Om du exempelvis placerar den bredvid ett tidigare utsatt bordsben så lär din katt säkert inse att en klösmöbel är att föredra att vässa klorna på. Och du som ägare skyddar ju dina möbler från att få fula klösmärken. En mycket bra lösning för alla parter helt enkelt.

Själva klöspelaren är inlindad av naturligt sisalrep/juterep och bottenplattan är överdragen av ett mjukt plyschtyg och den har en höjd på 62 cm och bottenplattan är 40 x 40 cm stor. Klösmöbeln finns i färgerna grå och beige och ger ett stilrent uttryck.

Klösmöbeln Parla har fått mycket höga betyg från köpare och ord som ”mycket prisvärd” stadig och bra” och ”lagom stor klöspelare” nämns ofta. Ett helt enkelt riktigt bra och prisvärt alternativ.


Trixie Klösbräda hörn

Trixie Klösbräda hörn

Kolla priset hos:

En smart klösbräda för dig som bor trångt och som tar en väldigt liten plats.

En katt skaffar sig ju snabbt sina favoritställen att tillfredsställa sitt klösbehov på och sker det på ställen som är mindre önskvärda så är denna klösbräda den perfekta lösningen!

Du sätter fast klösbrädan exakt på det hörn som behöver ha skydd från din katts vassa klor. Om kattens klor redan gjort fula märken så kan klösbrädan täcka dessa och din möbel kan kännas som ny igen.

Klösytan är klädd med naturlig sisal och baksidan är plyschklädd. Själva klösytorna är 14 x 46 cm, måtten på hela klösbrädan är 32 x 60 cm. Färgen är vit med ljusgråa sisalytor.

Kunder som köpt klösbrädan Trixie ger den högt betyg och nämner exempelvis att katten får möjlighet att sträcka ut sig ordentligt när den använder klösbrädan. Att den är smart och smidig och lätt att placera.


Pet Rebels Kattklös Denver

Pet Rebels Kattklös Denver

Kolla priset hos:

Om du söker en kattmöbel som ska vara både mångsidig och stilren, är denna lounge-liknande möbel något för dig!

Den inbjuder både till att stilla din katts klösbehov men lockar även till lek och bus då den har ett utkikshål, vilket ofta brukar kittla en katts fantasi.

Den mjuka kudden i plysch inbjuder även till vila och sömn, vilket ju är en stor del av vad en katts liv består av. Denna kattklös är 43 cm lång, 43 cm bred och 50 cm hög och dess vikt är 3,5 kg.

Den är gjord av trä från hållbar produktion och innehåller 500 gram plysch per kvm. Klösdelen består av sisalmatta. Färgen är Beige/Creamfärgad. Dynan kan tvättas i 30 grader.

Sisalmattan är perfekt skapad för att vässa din katts vassa klor. Kattklösen Denver är låg i höjd och därmed extra väl anpassad för små katter och äldre som har svårare att hoppa upp högt.


Trixie Wild Cat Klösbräda i papp

Trixie Wild Cat Klösbräda i papp

Kolla priset hos:

En enkel men effektiv klösbräda som går att fynda till ett riktigt lågt pris. Lätt att placera, för där klösträd inte ryms får du alltid plats med en klösbräda som denna. 

Klösbrädan är 41 cm lång, 7 cm hög och bredden är 24 cm. Den är tillverkad i wellpapp med innehåll av kattmynta. Kattmyntan tillför att klösbrädan blir lite extra lockande för din katt då det är något de flesta katter har svårt att motstå.

Sidorna är orangefärgade med texten Wild cat och själva klösytan är naturligt pappfärgad.

Wellpapp är ju ett lättviktsmaterial men är ändå tåligt och passar därför väldigt bra till katter som förutom att klösa sina klor även nog kommer riva och gärna bita i pappen. På så vis får denna klösbräda flera användningsområden.

Förutom att vässa sina klor så kan katten även vila sig på brädan. En annan stor fördel är att själva wellpappen är återvinningsbar, vilket är bra ur miljösynpunkt. De betyg som köpare angett för denna klösbräda i papp från Trixie wild cat är höga, det nämns ofta att deras katt/katter älskar den.


Trixie Wavy klösmöbel

Trixie Wavy klösmöbel

Kolla priset hos:

En mångsidig vågformad klösmöbel som lätt lär väcka din katts intresse! Wavy klösmöbel är extra prisvärd då den inbjuder katten både till att vässa sina klor på men också till lek, bus och skön viloplats.

Tunneln är perfekt till att kunna springa igenom och även gömma sig under. Den är tillverkad av grått inbjudande plyschmaterial och själva klösytan är tillverkad av naturfärgad sisal. Den har måtten 39 x 28 x 50 cm.

Produkten är relativt lättplacerad och om din katt klöser på möbler som är olämpliga, så ställer du klösmöbeln så nära som det är möjlig. Allt för att locka katten till att använda klösmöbeln i stället.

De omdömen som nämns om produkten är höga, det nämns exempelvis att den är så mångsidig o därmed mycket prisvärd. Wavy klösmöbel från Trixie passar alla katter men då den inte är så hög så är det värt att nämna att den passar bra även till kattungar.


Trixie Vägghängd klösbräda

Trixie Vägghängd klösbräda

Kolla priset hos:

Denna klösbräda är mycket enkel att placera och du kan lätt hänga upp den på vilken vägg som helst i ditt hem som du anser passar din katts behov bäst.

Den fungerar också utmärkt till att lägga platt på golvet, men ha då gärna exempelvis en matta under den för att undvika att klösbrädan glider.

Den består av en masonitskiva med sisal rep lindat ovanpå i naturfärgat material.  Klösbrädan är 60 cm lång och 11 cm bred. Själva sisalmattan är 55 cm lång och 11 cm bred.

Sisal är ett mycket hållbart naturfibermaterial som passar perfekt för din katt att vässa sina klor på.

De omdömen som nämns om klösbrädan är att den är mycket hållbar, tålig och fungerar att ha både på väggen och golvet. Det nämns också att den är prisvärd och mycket lättplacerad. Denna anpassningsbara vägghängda klösbrädan från Trixie passar till alla katter oavsett storlek.


Trixie Klösmatta med plyschkant

Trixie Klösmatta med plyschkant

Kolla priset hos:

Denna klösmatta är mycket flexibel och du kan välja att hänga den på väggen eller låta den ligga plant på golvet.

Underlaget är naturlig sisal som är idealiskt till din katts klor. Den har en plyschkant runt om och en leksak i plysch som finns på ett elastiskt snöre som är fäst i ena hörnet på klösmattan.

Bredden är 35 cm och längden/höjden är 55 cm och färgen är ljusgrå. Baksidan har en yta av stoppat gummi som gör att klösmattan blir halksäker, vilket i sin tur gör att den blir ännu mer lockande för din katt, då det ju bidrar till stabilitet och trygghet.

Fästen för väggmontering ingår. Klösmattan är anpassningsbar och passar både till kattungar och seniorer.

De omdömen som nämns om produkten är exempelvis att den är gjord av bra kvalitet och att deras katt faktiskt har föredragit klösmattan i stället för att förstöra och klösa på ägarens möbler.

En kund nämner att klösmattan med plyschkant från Trixie är prisvärd då hennes katt även väljer att vila och sova på klösmattan.


Trixie Klösbräda med kattmotiv

Trixie Klösbräda med kattmotiv

Kolla priset hos:

Om du söker en unik och speciell klösbräda är denna något för dig! Den hjälper din katt att hålla klorna i trim men är även en rolig detalj i ditt hem.

Klösbrädan kan både hängas upp och läggas direkt på golvet. Om klösbrädan används på golvet så använd gärna en matta under för att undvika att brädan halkar runt.

Klösbrädan är lätt att placera och anpassas smidigt efter där behovet av en klösbräda är som störst. Bredden är 35 cm och höjden 69 cm. Klösbrädan är skapad av sisalrep och har beige klädsel. kattens svans är skapad av plysch och har en bjällra som passar till lekfulla katter.

Kunder som köpt klösbrädan med kattmotiv från Trixie nämner exempelvis att det är en bra kvalitetsprodukt. Men även att den är en rolig och fräck inredningsdetalj, samtidigt som den är praktisk.

Katt-Klösbrädan passar till både kattungar, vuxna och seniorer, just för att den är anpassningsbar.


Trixie Jumbo klösbräda

Trixie Jumbo klösbräda

Kolla priset hos:

Denna klösbräda är extra stor men ändå lättplacerad. Du väljer själv om du vill ha den hängande på en vägg eller liggandes på golvet.

Om du är ny kattägare så kan du avvakta och se vart din katt helst väljer att vässa sina klor, innan du riktar in dig på en mer permanent plats för klösbrädan.

Själva brädan är gjord av masonit och repet av sisal är virat ovanpå. Färgen är grå och måtten på klösbrädan är 70 cm lång och 17 cm bred.

Klösbrädan är vändbar vilket gör den extra prisvärd. Kattmyntan som medföljer hjälper också till att göra klösbrädan extra lockande för din katt.

Då klösbrädan är anpassningsbar så passar den både kattungar, vuxna och seniorer. Men då den är extra lång så passar den ju särskilt bra till större kattraser.

Över lag har Jumbo klösbräda från Trixie fått höga betyg från användare. Bland annat så nämns det att kattmyntasprayen gör klösbrädan extra populär. Och då den är extra lång så får katten verkligen plats att sträcka ut ordentligt då den vässar sina klor.


Little & Bigger Scratch klösbräda large

Little and Bigger Scratch klösbräda large

Kolla priset hos:

Denna klösbräda är tillverkad av klösbar kartong som är utbytbar.

Den är uppbyggd av material av sisal, liggplattor och mjukt teddytyg. Inuti klösbrädan finns det en boll som kan ge din katt en rolig lekstund.

Kattmynta finns i klösbrädan vilket kan locka din katt lite extra till att vässa sina klor just där. Denna klösbräda har ju storlek large vilken har måtten 36 cm x 24 cm x 37 cm.  Men det är värt att nämna att klösbrädan går att köpa i tre olika storlekar.

Den är enkel att placera och även ta med sig vid resor och den är även miljövänlig. 

Den passar både till kattungar, vuxna och seniorer. Men det är värt att observera att flera personer som köpt denna produkt nämner att deras vuxna katter fastnat med huvudet i hålet, som är 8 cm i diameter.

Så som ägare gäller det att ha koll på detta och eventuellt klippa upp hålet så det blir lite större.

Hållbarheten på Scratch klösbräda large från Little & Bigger verkar få ett medelbetyg totalt sett.


Här kan du läsa fler kattartiklar!

Var artikeln hjälpsam?

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inget betyg satt