Katter är aktiva djur, och har ett stort behov av att få röra på sig och utforska. De tycker om att klättra! Ofta kan du hitta din katt – om den har möjlighet förstås – på lite högre höjd där den har uppsikt över sin omgivning.

En klättervägg är ett bra sätt att aktivera din katt på ett naturligt och bra sätt. På det sättet kan den klättra och ta sig upp på de högre höjderna, något som de allra flesta katter uppskattar!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vilken klättervägg är bäst i test?

Det beror mycket på vad du letar efter – utifrån möjligheterna i ditt hem. Några av de främsta klätterväggar vi rekommenderar är:

Den takmonterade kattlekplatsen TOP, som kommer med många olika möjligheter att bygga ihop och kombinera er klättervägg.

Takmonterad kattlekplats TOP med katt som klättrar

Yaheetech Katträd XXL är även den en favorit, då den är hög – vilket många katter uppskattar – och har en varierad klättervägg för mesta möjliga stimulans. Det är tekniskt sett ett klätterträd som inte monteras upp på väggen. Här kan du läsa om fler liknande klösträd för katter!

Yaheetech Katträd XXL

Slutligen måste vi rekommendera Kerbl klätterpåse för katter. Det är en festlig och unik klätterleksak, i form av en stor säck som hänger ned från taket!

Kerbl Climbing Bag Climber

Recension av 13 klätterväggar

Vi recenserar 13 olika klätterväggar; det finns flera olika sorters väggar att välja mellan, beroende på era förutsättningar och behov. De kan behöva monteras på olika sätt, kommer i olika prisklasser, storlekar och typer. Fortsätt gärna läsa för att se om du hittar en klättervägg som passar just er!

Takmonterad kattlekplats TOP

Takmonterad kattlekplats TOP med katt som klättrar

Kolla priset hos:

TOP är en klättervägg och lekplats som monteras både i taket och på väggen. Du behöver själv förankra den på ett säkert sätt. TOP går att mixas och matchas med andra klätterväggar från andra märken, och även med den takmonterade kattlekplatsen i samma serie.

På så sätt kan ni förändra, bygga om och bygga ut din katts utrymme och lekplats. Det ger möjlighet till en större flexibilitet och möjlighet till stimulans. Klätterväggen och kattlekplatsen ger din katt ett eget utrymme där till exempel mindre barn inte kan nå den.

Den ökar även din katts utrymme och revir, och ger den möjlighet att få uppsikt över ett större utrymme av ert boende. Många katter uppskattar möjligheten att kunna dra sig undan, få vila i fred men även att kunna klättra och utforska på högre höjder. En flexibel klättervägg med många möjligheter, och en rolig lekplats för din katt.


Yaheetech Katträd XXL klätterträd med kattgrottor och kattkorg

Yaheetech Katträd XXL

Kolla priset hos:

Ett klätterträd på drygt två och en halv meter – ett av de högsta klätterväggarna vi har i det här testet. Den ger din katt en bra rörelsefrihet och en tydlig överblick över rummet på en högre höjd. Klätterträdet är stabilt med en solid konstruktion och en stor plattform på golvet – det gör att klätterträdet har mycket svårt att välta.

Din katt kommer att kunna leka ordentligt på sitt nya klätterträd! Klätterträdet är enkelt att montera; det är i stort sett bara att skruva ihop, så är det färdigt. Alla delar, verktyg och monteringsanvisningar följer med.

Det här är ett klätterträd med många olika leksaker som din katt kommer att tycka om. Den har även utbytbara leksaker, eller om din katt kanske redan har några leksaker hemma som du vill använda.

Din katt kommer att ha mycket roligt med det här klätterträdet, och det kommer att erbjuda många timmars lek och mycket stimulans!


PetRebels Katträd Tampa

PetRebels Katträd Tampa

Kolla priset hos:

Det här är ett klösträd för den mer rebelliska katten (eller kanske kattägaren?). Det är en rolig och häftig modell, där du har både sovplatser, pelare och flera våningar i kombination. Färgerna är neutrala och katträdet har lyxiga, mjuka bäddar i plysch för din katt.

Pelarna består av klösvänligt material, och katträdet har även en grotta för de katter som tycker om att krypa in där och gömma sig. Den är snygg med roliga färger, och passar bra för alla aktiva katter. Du får montera katträdet på egen hand, men det är enkelt att göra – instruktioner och allt annat du behöver följer med.

Perfekt för dig som har lite begränsat med utrymme då det är en lite mindre modell, eller som vill spara på utrymmet ändå. Din katt kommer att trivas med det här klätterträdet, och du med! Det kommer att ge din katt många roliga timmar av lek och spaning.


Modern Living Lulu kattgrotta för väggmontering

Modern Living Lulu kattgrotta för väggmontering

Kolla priset hos:

Lulu är en sexkantig kattgrotta som du monterar direkt på väggen. Perfekt för dig som inte har så mycket utrymme för klätterväggar eller katträd på golvet. En fördel är även att din katt kan klättra upp och sova i den, och kommer på det sättet upp en bit över golvet – vilket de flesta katter brukar gilla.

Kattgrottan är robust och stadig, och är tillverkad i furu i neutrala färger. Den har tre ingångar – en lite större på framsidan, två mindre på sidorna – så att din katt har möjlighet att ta sig in från flera håll.

Den går även att kombinera med fler grottor eller andra delar i Modern Living-serien. Det här är en grotta som kommer att uppskattas av din katt! Att klättra är något som de flesta katter uppskattar, och att ha en egen sovplats på lite högre höjd brukar vara väldigt populärt.


Klättervägg för katt, Rocky

Klättervägg för katt, Rocky

Kolla priset hos:

Rocky erbjuder en klättervägg i sex delar för alla katter som tycker om att klättra! Om din katt behöver eller vill aktiveras så är det här en perfekt klättervägg. Med tanke på att den kommer i flera delar så går den att kombinera på olika sätt.

Delarna i klätterväggen går att montera på olika höjd och med olika mellanrum – beroende på hur ni vill och kan göra. Den passar katter i alla åldrar, som tycker om att klättra och kunna ta igen sig på lite högre höjd.

Klätterväggen kan även kombineras med andra klätterväggar – både i samma serie och i andra serier – eller den takmonterade klätterväggen i samma serie. I just det här setet ingår tre steg, en liggyta med löstagbar bädd, en klösramp och en hammock. Alla delar är tillverkade i stabilt trä. En perfekt klättervägg för den aktiva katten.


Klätterställning för katter

Klätterställning för katter

Kolla priset hos:

Se massor av liknande unika klätterställningar för katter!

Det här är en klätterställning för de katter som verkligen behöver aktiveras. Ställningen innehåller bland annat klätterställning, hängmatta och greppkolonner. De olika delarna ger var för sig och tillsammans en bra aktivering för din katt.

Den är hög och stabil, och kommer att ge din katt mycket stimulans. Höjden gör att katten kommer upp en bra bit, och kan tillbringa tid med att både vila och hålla utkik på toppen.

Just den här ställningen är perfekt för dig som har flera katter, då det finns gott om utrymme och de kan leka tillsammans (eller var för dig). Lätt att montera och med lång hållbarhet, vilket är ett plus.

Den tar lite plats, men har du utrymme så är det absolut värt det. Har du dessutom flera katter så är den här perfekt, då alla får plats att klättra och leka samtidigt.


Kerbl Klättervägg Zugspitze

Kerbl Klättervägg Zugspitze

Kolla priset hos:

Denna klättervägg består av 5 delar som du själv sätter upp på väggen för att skapa ett klätterparadis till din katt. Den består av en klöspelare och flera avsatser som din katt kan ligga på, bland annat en hängmatta och en plyschbädd.

Klätterväggen är enkelt att montera och kommer med de tillbehör som behövs för en säker och bra montering. Det är enkelt och smidigt att få upp den på väggen, och din katt kommer verkligen att uppskatta det.

Det är perfekt för din katt om ni bor på begränsat utrymme, då din katt nu får utmärkt med utrymme för lek, utan att du behöver fylla hela ditt hem med leksaker. Klätterväggen är kompakt och av en lite mindre modell, vilket gör att den får plats i de flesta hem.

I setet ingår det självklart det som behövs för fäste på väggen samt instruktioner. Prisvärd och av bra kvalitet!


Modern Living Sia hängbro för väggmontering

Modern Living Sia hängbro för väggmontering

Kolla priset hos:

En rolig hängbro som är perfekt för din katt att leka på, sova i och ha utsikt över rummet. Den är väldigt okomplicerat och platsbesparande – en flexibel, mjuk och för katten väldigt rolig bro. Hängbron monteras på väggen och de olika fästena kan monteras i valfri/olika höjder.

Detta gör att du kan anpassa höjden på det sätt som fungerar bra för er. Den är tillverkad i stabil furu och håller länge för busiga katters lekar. Det går även bra att kombinera väggbron med andra typer av klätterväggar, och den kan användas både som lekplats och sovplats.

Kanske kombinera med olika typer av klösträd eller avsatser? Eller kanske sätta hängbron mellan två bokhyllor? Det är helt och hållet upp till er! Din katt kommer att uppskatta en egen viloplats där den även har uppsikt över rummet.


Klättervägg för katt Mont Blanc

Klättervägg för katt Mont Blanc

Kolla priset hos:

En riktig Mount Everest bland klätterväggar – den är hög och med många roliga saker att göra. Här finns det mycket roligt för en katt att klättra på! Den innehåller tre stora delar – en del med ramp och hängmatta, en annan del med hängbro och grotta och en tredje del med avsatser och klöspelare.

De tre delarna kan kombineras och byggas upp på det sätt som passar er och ert boende bäst. Detta är den största klätterväggen i denna serie med produkter. De mjuka delarna är klädda i plysch – sköna att sova på!

Det finns möjlighet både att vässa klorna, leka, klättra och sova. Klätterväggen kan även kombineras med de andra delarna i serien för ett ännu mer spännande äventyr för er katt. Möjligheterna är många – och din katt kommer att ha många timmars lek och aktiviteter att se fram emot.


Yaheetech Katter klösträd stabil klätterträd katt med sisal

Yaheetech Katter klösträd stabil klätterträd katt med sisal

Kolla priset hos:

Det här är ett stabilt och stadigt klätterträd som är enkelt att montera – alla verktyg och liknande som du behöver ingår i paketet. Det har en stadig konstruktion och står säkert på plats – vilket kan behövas under de mer aktiva lekstunderna.

Katträdet består av en spånskiva, plysch, sisal (det material som används på klösträd där din katt kan vässa klorna) och plast, vilka är slitstarka material som gör att katträdet har en lång hållbarhet. De olika nivåerna i klätterträdet ger din katt möjlighet att utforska olika höjder, klättra osv.

Det kommer i en diskret och klassisk design i neutrala färger, vilket gör att det passar in i de allra flesta hem. Trädet är 150 centimeter högt, vilket ger din katt en bra utsikt och möjlighet att få överblick över rummet. Det här är ett perfekt och bra katträd för de flesta katter, som kommer ge dem många timmar nöje.


Kerbl Climbing Bag Climber Klätterpåse för katt

Kerbl Climbing Bag Climber

Kolla priset hos:

Det här är något spännande för din katt – en klätterpåse. Det är en lång och smal påse som påminner om en trädstam, där din katt kan klättra. Klätterpåsen är mjuk och skön, och kommer i en neutral färg vilket gör att den smälter in på ett diskret sätt i rummet.

Den monteras i taket i en medföljande krok, och du kan justera längden för att kunna anpassa till just din katt och era behov. Att den är monterad enbart i taket innebär även att den kan svaja lite när katten klättrar i den – absolut inget konstigt, men även värt att ha i åtanke så att du monterar den på ett bra ställe.

Det här är en väldigt rolig leksak för din katt att klättra på, där både koordination och balans tränas. Det kommer att påminna om att klättra i ett riktigt träd, vilket kommer att uppmuntra din katts naturliga instinkter.


Kerbl Matterhorn Klättervägg för Katt

Kerbl Matterhorn Klättervägg för Katt

Kolla priset hos:

Det här är en riktig utmaning till klättervägg för din katt! Klätterväggen går att variera på flera olika sätt, och du kan montera delarna med olika avstånd, höjder osv. Den kommer med sex olika delar – två sisalbitar, en klätterplatta, en hängbro, en sovplatta med vaddering och en klöspelare med boll.

Du kan skapa en rolig och spännande klättervägg för din katt, utan att det tar upp något golvutrymme – perfekt för lite mindre lägenheter eller hus. En sådan här klättervägg låter dig skapa en klättervägg för din katt, som du kan variera på flera olika sätt och även ändra på med jämna mellanrum.

Detta ger din katt en naturlig stimulans och får den att fundera lite. Det är ett perfekt sätt att aktivera din katt, låta den klättra, leka och utforska. Här finns både utrymme att vässa klorna, leka, klättra och vila.


Klättervägg Äventyr – Set 2

Klättervägg Äventyr för katter

Kolla priset hos:

Det här är ett set med klösrullar för din katt – de monteras på väggen så att du på det sättet enkelt kan bygga upp en rolig klättervägg för katten. Klösrullarna kan även byggas som en bro så att din katt kan ta sig upp på högre höjder.

I det här setet följer det med tre rullar samt fästen för väggen. Rullarna kan byggas upp och monteras helt utifrån era förutsättningar och var ni vill ha dem. Kanske på höjden, på bredden, eller både och?

Med hjälp av den här klätterväggen får din katt utlopp för sitt naturliga behov av att klättra samt möjlighet att vila på högre höjd – vilket många katter gärna gör.

Setet kommer i snyggt vitlackerat trä med en stilren design. Det kan även kombineras med andra delar i serien för en varierad och rolig klättervägg. Med den här roliga klätterväggen kommer din katt få en bra stimulans för sitt naturliga behov av att klättra.


Varför har katter behov av att klättra?

De flesta katter har en inbyggd instinkt att klättra; för många katter så är höjder en säkerhet och ett sätt att hålla uppsikt över omgivningen. Är de utomhus så klättrar de gärna i träd, sitter högt upp på staket och liknande.

En innekatt kan ha svårare att tillgodogöra sig det behovet på samma sätt. Att klättra är en instinkt som många katter har, om de får vara ute i naturen så gör de ofta det i träd men om de är innekatter så blir det svårare.

På det sättet så är ett klätterträd eller en klättervägg en väldigt bra lösning. Då får katten utlopp för sitt naturliga behov av att klättra, och kan även få ett eget gömställe och en privat sovplats – vilket även det brukar uppskattas av katten.

Kan man kombinera flera modeller och sektioner av klätterväggar?

Ja, i många fall kan du göra det. Många märken har olika set som du kan kombinera på olika sätt, antingen ett eller flera tillsammans.

Även om du har olika märken eller modeller av klätterväggar, så ska det går bra att kombinera – så länge din katt har möjlighet att röra sig emellan dem på ett bra sätt.


Se även våra tips på kattleksaker!

Var artikeln hjälpsam?

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inget betyg satt