En katt är naturligt byggd för rörelse, den har mycket energi som den behöver få utlopp för. De har ett naturligt jaktbeteende som måste tillgodoses för om den får för lite utmaningar så ställer det till problem.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vilken kattvippa är bäst i test?

GoCat Da Bird Cat Toy Kattspö är en superfin kattvippa med långt spö och fina fjädrar! Väldigt populär hos de flesta katter!

Go Cat Da Bird Cat Toy Kattspö

Vippa PURRfect Leather Bouncer mycket slitstark och bra kattvippa som håller länge även hos de tuffaste katterna!

Vippa PURRfect Leather Bouncer

KERBL Kattspö XXL prisvärt alternativ med utbytbara fjädrar!

KERBL Kattspö XXL

Varför behöver katten en kattvippa?

Tristess kan ge beteendestörningar hos din katt, den kan exempelvis bli destruktiv och börja ta sönder saker, kissa på mattan och få högljudda jamanden. Den kan även bli osocial och fräsa och antingen äta för mycket eller helt verka tappa aptiten. Det är framför allt oftast innekatter som riskerar att bli nedstämda och hamna i tristess.

Aggression är oftast en naturlig del av en katts beteende, den använder sig av den när den exempelvis ska försvara sig och sitt revir eller jaga efter ett byte. Alltså att något plötsligt sker som din katt reagerar instinktivt på.

Om din katt inte har en kattkompis och du inte heller vill eller kan skaffa en sådan, så måste du som ägare leka dagligen med din katt. Optimala leksaker för katter är ju som sagt sådana som lockar dem till jakt, för katter är ju rovdjur och jaktinstinkten är något som sitter djupt rotad. Och den instinkten är lika hos alla katter, även innekatter som aldrig vistas utomhus.

Att en katt får leka är en förutsättning för deras allmänna hälsa och även deras utveckling. Leken kan även lindra stress och hjälper till att höja upp kattens koncentrationsförmåga. Leken kommer också stärka relationen du som ägare har till din katt, ni kommer känna er närmare varandra.

En kattunge använder leken till att lära sig om sin omvärld, den lär sig de viktiga förmågor som den kommer behöva ha som vuxen. Men leken är viktig för katten oavsett dess ålder, dock måste du som ägare anpassa leken efter vad katten klarar av och tycker är roligt och givande.

Det kan vara väldigt individuellt vad just din katt föredrar att leka med, kanske är det ett prasslande som lockar mest, eller kanske kattmynta? Du får prova dig fram och se vad just din katt föredrar.

Du kan skapa egna leksaker om du vill av exempelvis presentsnöre och tidningspapper men du kan med fördel använda dig av kattvippor som finns att köpa. För de är gjorda för att klara av en katts styrka och vassa tänder och klor och går därmed inte sönder lika lätt.

Se till att ha åtminstone några leksaker som tål att katten leker själv med den och byt med fördel ut leksakerna då och då för att hålla din katts intresse uppe.

Detta är topp 3 enligt oss! Läs mer om dessa och många andra modeller längre ned i artikeln!

Lista på många kattvippor

Nedan kikar vi närmare på många olika kattvippor från olika tillverkare.

GoCat Da Bird Cat Toy Kattspö

Go Cat Da Bird Cat Toy Kattspö

Kolla priset hos:

Är en mycket populär och handgjord kattvippa av hög kvalitet med riktiga fjädrar på snöre. Den liknar en fågel i flykt och är specialtillverkad för att röra sig så smidigt som möjligt och väcker snabbt jaktinstinkten hos din katt!

Detta kattspö är böjligt och ger en bra räckvidd och det svischar lite om fjädrarna när du för det fram och tillbaka vilket gör det ännu mer populärt hos din katt! Det är också mycket hållbart så länge du inte låter din katt leka själv med den. Fjädervippan går att byta ut med en refill när den börjar bli sliten och du kan byta även till andra saker än just fjädrar om du vill, exempelvis fisk, bin eller möss.

Kunder som köpt denna kattvippa från Go Cat Da Bird ger den högsta betyg, deras katter verkligen älskar att leka med den! Det nämns att det märks att den är gjord av mycket hög och hållbar kvalitet, att detta helt enkelt är en toppenleksak! Att både skaft och tråd är långt är ett stort plus, man kan själv sitta skönt i sin soffa eller fåtölj medan leken pågår.

 Kattvippan är 100 cm långt och handgjort i USA. Det finns flera olika variationer med färger på fjädrarna exempelvis är en röd, svart och blå, en annan är grön, röd och svart och en tredje variation är rosa, svart och blå.


Vippa PURRfect Leather Bouncer

Vippa PURRfect Leather Bouncer

Kolla priset hos:

Denna flexibla kattvippa är tillverkad i läder för att ge en mycket bra och hållbar kvalitet, med denna kommer du och din katt kunna ha många roliga och givande lekstunder tillsammans! Den rörliga läderremmen avslutas med en luddig boll i plyschtyg med flera korta läderremmar nedtill, vilket ger ett spännande och mycket lockande rörelsemönster för din katt.

Kunder som köpt denna vippa från PURRfect nämner att den är väldigt hållbar och rejäl och gjord av mycket hög kvalitet. Flera nämner att detta blivit deras katts favoritleksak och en kvinna nämner att hennes katt annars brukar kunna bita sönder snörena på kattvippor, men denna håller sig hel.

Vippan är 60 cm lång och uppdelad i två delar, den finns att köpa i olika färger exempelvis svart/grå, mörk lila/ljus lila och även färgerna på den handhållna delen varierar.


KERBL Kattspö XXL

KERBL Kattspö XXL

Kolla priset hos:

Detta är ett kattspö med en extra lång stav och med hela 3 stycken utbytbara fjäderhängen gjorda av äkta fjädrar! Dess totala längd är ca 2 meter vilket ger det en större en radie, vilket i praktiken gör att du själv bekvämt kan sitta skönt tillbakalutad medan du tillgodoser din katts lek och rörelsebehov. 

Du växlar enkelt mellan de olika fjäderhängena, allt för att bibehålla din katts jaktintresse! Detta spö kan också delas av på mitten för att du lättare ska få plats att kunna förvara det.

Tidigare kunder ger detta kattspö från KERBL ett högt betyg, de nämner att det är rejält och hållbart och många säger att deras katter blir mycket exalterade när det ska bli lekstund och detta spö plockas fram!

Det nämns också att det är en stor fördel och mycket prisvärt att det ingår 3 stycken utbytbara fjäderhängen och en kvinna nämner att hennes katt jagar de 3 olika fjäderhängena på olika sätt. Detta blir ju extra värdefullt då det hjälper till att hålla kattens jaktinstinkt levande och ger katten en mer givande upplevelse.

Detta kattspö har en total längd av ca 200 cm varav stavens längd är ca 95 cm, snöret är ca 85 cm och fjäderhängen ca 20 cm långa. Stav och snöre är svarta till färgen och fjädrarna finns i olika färger och utseende.

I detta köp är det ena fjäderhänget i färgerna grått, svart och vitt, medan det andra är i tonerna ljust röd, svart och vitt. Den tredje delen är en mer fluffig och lurvig del som är i färgerna ljusröd och svart. Materialen som använts till detta kattspö är plast och äkta fjädrar. För bästa hållbarhet bör inte katten själv få leka med spöet.


Da Purr-Peller Kattvippa fjäder-propeller

Da Purr-Peller Kattvippa fjäder-propeller

Kolla priset hos:

Denna kattvippa som är i form av en propeller med fjädrar kommer att snurra just som en propeller genom luften och locka din katt till lek och rörelse och ge den riklig stimulans! Det svischande ljudet som fjädrarna gör låter precis som en fågel på flykt och kommer att trigga din katts viktiga jaktinstinkt!

Kattvippan sitter på en metalltråd vilket gör att du lätt kan styra vart du vill att propellern ska hamna; du ska ju locka din katt till rörelse genom att den får jaga sitt byte, men för bästa resultat så låt den få fånga bytet ibland också. Då blir upplägget bättre för att katten verkligen ska vilja leka med kattvippan och att du och din katt kommer få långa och roliga lekstunder tillsammans. Denna propeller kattvippa passar bra till både unga och äldre katter att leka med, det är lätt att anpassa vippan efter just din katts förmågor.

Staven på kattvippan är 33 cm och snurran med fjädrar är 91 cm långt. Det har ett sött och dekorativt glittrigt skaft.


Little & Bigger Cattitude Fjärilspö Rosa

Little & Bigger Cattitude Fjärilspö Rosa

Kolla priset hos:

Denna färgsprakande kattvippa är en vippa med extra allt! Den har fjärilar, bollar av folie, krulliga snören och fjädrar- vad mer finns det att önska? Enbart det visuella kommer få din katt att göra stora ögon och när ni kommer börja leka med det kommer det vara väldigt svårt för katten att slita sig ifrån det!

Även den mest kräsna katt kommer att hitta någon del av denna vippa från Little & Bigger som den lockas till, det är den stora fördelen med att använda sig av olika material! Din katt kommer få sin jaktinstinkt stillad och få tillräckligt med stimuli för att känna sig lugn och tillfreds när dagens lekpass är över. Denna kattvippa passar alla katter oavsett ålder, det är lätt att anpassa den efter just din katts förmågor. För bästa hållbarhet men även säkerhet bör inte katten få leka ensam med vippan.

Kunder som köpt denna vippa nämner att deras katter tycker att den är väldigt rolig och att de älskar att leka med den! Att den kommer att ge dig och din katt en givande stund tillsammans.

Vippan har en längd på 42 cm, själva skaften är rosafärgat och även fjärilarna är rosa. Bollarna av folie är lilafärgade och de krulliga snörena som sitter längst ned på vippan är vita, rosa och gula.


Cat Dancer Pro-Model Lekspö Till Bur

Cat Dancer Pro-Model Lekspö Till Bur

Kolla priset hos:

Här hittar du ett flexibelt lekspö med ett bekvämt plasthandtag och roliga bruna rundade kartongbitar som rör sig lockande och väcker din katts så viktiga jaktinstinkt!  Det är flexibelt just för att både du och din katt tillsammans kan roa er med, men det ingår även ett exklusivt tillhörande clip som kan fästas i en kattbur som gör att katten själv kan leka med det utan problem!

Detta är den första modellen som är skapad just för att kunna fästas i burar och kan med stor fördel användas till katter som sitter i burar på exempelvis katthem och hjälpa dem att bli av med ångest och oro genom att locka till lek och rörelse.

Detta CAT DANCER spö passar ju självklart också bra att ha på din egen katts bur för distraktion när ni exempelvis är ute och reser eller i väntrummet hos veterinären.

Tidigare kunder ger ett totalt sett högt betyg till detta kattspö. Deras katter älskar att leka med det och det upplevs rejält och hållbart av de flesta. Handtaget är bra och skönt att hålla i, men det som vissa anger som negativt är att vippan kan upplevas bli för kort för att de effektivt ska kunna leka tillsammans med sin katt. Detta lekspö funkar dock väldigt bra till kattburar och hjälper verkligen katten att hålla sig sysselsatt.

Dess längd är 40,5 cm och den är skapad i tunn och flexibel metall med ett bekvämt svartfärgat handtag. Materialen som använts i tillverkningen är plast, hårdpapp/kartong och metall och detta kattspö passar till både små och stora katter. Det är tillverkat i USA.


KONG Purrsuit Vippa Kattleksak

KONG Purrsuit Vippa Kattleksak

Kolla priset hos:

En mycket rolig och oberäknelig interaktiv boll med en lång, lockande, och vippig svans som verkligen lockar fram din katts lekfulla nyfikenhet och väcker dess jaktinstinkt till liv! Din katt kan leka helt själv med denna boll utan att du behöver vara med, vilket är en fördel för dig om du för tillfället har ont om tid att själv leka med din katt.

Bollen glider lätt över golvet vilket förenklar leken för din katt och låter den pågå utan problem. Den har också en unik design som gör att den själv kan rulla ut från hörnen i hemmet och därmed inte fastna och dess automatiska timer gör att den stannar efter 15 minuters aktivitet. Då det skett olyckor så är det bäst att påpeka att denna lekboll inte är lämplig till långhåriga katter då den kan fastna i deras långa päls.

Totalt sett så ger tidigare kunder denna interaktiva boll från KONG ett helt klart godkänt betyg. Flera kunder nämner att deras katter älskar den och att det är så bra att deras katt kan leka med bollen själv, att man utan dåligt samvete kan låta dem roa sig på egen hand. Att det även distraherar dem från att utföra annat bus under tiden är ett stort plus!

Några kunder nämner dock att de varnar andra ägare av långhåriga katter att använda sig av bollen, för det har hänt olyckor där katters päls satt sig fast. Några nämner också att de tycker att svansen på bollen lossnar lite för lätt.

Bollen har en diameter på 8,5 cm och svansen är 25,5 cm lång. Bollen är lila och svansen är gulfärgad och den drivs på batterier som medföljer i köpet. Ersättningssvansar går att köpa när svansen på bollen blir sliten eller går sönder. Denna produkt passar till katter i alla åldrar.


Kattvippa Feather Dancer

Kattvippa Feather Dancer

Kolla priset hos:

En tålig kattvippa av mycket hög kvalitet med en flexibel förlängning med äkta fjädrar som prasslar på ett mycket lockande sätt för din katt! Den flexibla förlängningen gör att fjädrarna kan röra sig extra lätt och effektivt och du kommer inte ha några problem med att se till att din katt får utlopp för sin överskottsenergi och därmed bli mer tillfreds både psykiskt och fysiskt.

Kunder som köpt denna kattvippa ger den totalt ett väldigt högt betyg, det är verkligen en väldigt rekommenderad kattleksak! Många nämner att deras katter fullkomligt älskar den och har mycket svårt att slita sig ifrån den. Den är väldigt hållbar och tål tuff lek och det är väldigt lätt att få din katt att leka loss och motionera.

En kvinna nämner att hon har väldigt svårflörtade katter när det kommer till kattleksaker och kattvippor men denna Feather Dancer kattvippa får även dem att leka och aktivera sig! Några kunder nämner dock att de tycker att fjädrarna lossnar lite för lätt.

Kattvippans totala längd är 80 cm, staven är 46 cm lång och förlängningen är ca 20 cm lång. Staven är blå, fjädrarna röda och vita och fjädrarna är färgade med livsmedelsfärg och är därmed giftfria. En katt bör inte leka med denna kattvippa på egen hand. Kattvippan är tillverkad i USA.


Fishes kattvippa

Fishes kattvippa

Kolla priset hos:

En fin och mer naturtrogen vippa med träskaft och med två lätta tygfiskar med bjällror baktill som din katt kommer att älska att kasta omkring med! Att fånga fiskarna och bli till en storfiskare är både roligt och givande för din katt och ser till att den får utlopp för sin naturliga jaktinstinkt.

Med hjälp av en kattvippa kan man som ägare enklare knyta ett djupare band med sin katt, samtidigt som ni båda har en trevlig stund tillsammans. Och det är ett enkelt men effektivt sätt att få din katt att röra på sig tillräckligt, vilket stärker din katts hälsa.

Tygfiskarna har en fyllning av silvervine som fungerar på samma sätt som kattmynta, det höjer alltså din katts sinnesstämning. Effekten av kattmynta är kort och varar max i 15 minuter vilket gör det perfekt att använda i en kattvippa. För som ägare vill man ju att katten ska bli väldigt lockad av kattvippan, men man vill ju inte göra sin katt beroende av något ämne.

Vissa katter kan dock i stället bli stressade av det, så om din katt inte redan provat exempelvis kattmynta, så behöver du ha den under uppsikt när du låter den leka med detta kattspö för första gången. För bästa hållbarhet så är det bäst att inte låta din katt leka med kattvippan ensam.

Träskaftet är 35 cm långt, snöre och hänget är tillsammans ca 80 cm, fiskarna är styck 10 x 4,5 cm. Träskaftet är naturfärgat, ena fisken är vit med blåa fenor och den andra fisken är blå med ljusgröna fenor.


Trixie Kattvippa hjärtat

Trixie Kattvippa hjärtat

Kolla priset hos:

Varför inte ge ett hjärta till ditt hjärta? Här hittar du en vacker och dekorativ kattvippa med träpinne och med ett hjärta i tyg fyllt med spännande prasselfolie och doftande kattmynta!  Hänget består ju av flera olika material med varierande struktur, vilket är ett smart val för då blir denna kattvippa ännu mer lockande för din katt. Kattmyntan lär höja din katts sinnesstämning och prasselfolien gör att din katt även får använda sig av sitt hörselsinne.

Du och din katt kan använda kattvippan både utomhus som inomhus vilket ger er betydligt fler roliga lekmöjligheter. Att snöret är elastiskt är ett stort plus, för det underlättar mycket i den vilda leken, både för dig och för din katt.

Kunder som tidigare köpt denna kattvippa ger den ett mycket högt betyg! Deras katter visar tydligt att de verkligen älskar att leka med den och flera kunder anser att detta är en toppenprodukt som verkligen rekommenderas!

Kattvippans totala längd är ca 35 cm, Hjärtat är skapat i polyester/bomullsmix och det finns olika färgvariationer på tyget. Material som används vid tillverkningen av denna kattvippa är polyester/jute, trä, prasselfolie och elastiskt snöre.


Kong Infused Tipping Treat Godisgömma För Katt

Kong Infused Tipping Treat Godisgömma För Katt

Kolla priset hos:

Här hittar du en aktiveringsleksak till din katt med extra allt! Det är en rolig och givande tippande kattleksak i form av ett ägg med väldoftande kattmynta, roliga fjädrar och plats för att gömma lockande godis i. Leksaken tippar fram och tillbaka och då och då trillar godisbitar ut ur ägget, vilket är ett perfekt sätt att aktivera din katts naturliga jaktinstinkter.

Med denna aktiveringsleksak från KONG får din katt använda flertalet av sina sinnen vilket alltid är en stor fördel. Både syn, hörsel, smak, känsel och luktsinne aktiveras och underhålls. De färgsprakande fjädrarna som sitter fast på en pinne uppepå leksaken är smart nog avtagbara, du får själv välja vad du tror passar din katt bäst.

Tidigare kunder ger allt som allt denna aktiveringsleksak ett gott godkänt betyg. det är en rolig och spännande leksak som passar både till små och stora katter. Men flera kunder nämner att om man har en kattunge eller en mindre kattras så gäller det att katten är rejält lekfull och full med bus, för annars kan det vara svårt för dem att få godiset att tippa ut. Det rekommenderas att kattleksaken används på golv och inte på mattor för att kunna tippa ordentligt åt sidorna. Det mer negativa är dock att flera kunder nämner att det de tycker fjädrarna gick sönder lite väl snabbt.

Denna aktiveringsleksak är turkos och 8 cm lång, 8 cm bred och 10 cm hög.  Fjädrarna har färgerna lila och grön och är 20 cm lång. När du ska fylla leksaken med godis så öppnar du upp den genom att vrida på toppen. Det rekommenderas att man har sin katt under uppsikt när den leker med denna leksak, ifall fjädrarna skulle lossa. Skulle det ske så ta genast bort dem och även själva pinnen.


Little & Bigger Cattitude Laser & Fjäderspö

Little & Bigger Cattitude Laser & Fjäderspö

Kolla priset hos:

Ett elektroniskt kattspö som är något alldeles extra, det består nämligen av två leksaker i en! Du får härligt färgsprakande fjädrar som lockar din katt till dig, men det blir genast ännu mer spännande när laserpekaren aktiveras! En aktiveringsleksak som denna ser till att din katt får röra på sig ordentligt genom att det väcker upp jaktinstinkten och din katt få klura och jobba lite extra utan att den ser det som något jobbigt eller för ansträngande.

De flesta katter älskar att leka med laserpekare och kan aktivera sig med den en lång stund, så det är viktigt att du ser till att din katt tar små pausar. Under dessa pausar är det en stor fördel om du ger din katt godis eller att den får fånga en åtråvärd leksak, så att den förknippar detta laser och fjäderspö med att den även får en belöning. Katten får här använda sig av flera av sina sinnen som exempelvis syn, hörsel och känsel.

Kunder som köpt denna aktiveringsleksak ger den ett väldigt högt betyg! Deras katter älskar att leka med det och det är en stor favorit. De visar tydligt att de föredrar denna leksak före andra.

Spöet är 30 cm långt, handtaget är lila, spöet är turkost, snöret är limegrönt, fjädrarna har färgerna rosa, blått och grönt. Laserpekare är inte farligt att använda till en katt, men undvik att rikta lasern mot ögonen.


KONG Cat Teaser Loopz vippa

KONG Cat Teaser Loopz vippa

Kolla priset hos:

Detta är en böjlig kattvippa som har hela en meter långt hänge! Det är ett mjukt och lekvänligt hänge i garn-loops, alltså garnslingor, i härligt starka och lockande färger. Längst ut på vippan sitter en glansig och prasslande tygboll med två stycken fjädrar på sig, som ger kattvippan ett härligt svischande och lockande ljud när det far genom luften!

Bollen har även en lockande doft av KONGs egna starka och väldoftande premiumkattmynta, vilket höjer din katts humör och ger den extra energi till att leka. Denna kattvippa lockar verkligen i gång din katt till viktig fysisk rörelse och väcker upp dess sinnen och jaktinstinkt. Din katt kommer att bli både nöjd och tillfreds då den både får jaga men även då och då fånga de mjuka garnslingorna.

Kunder som köpt denna kattvippa ger det totalt sett ett helt godkänt betyg.    En kvinna berättar att hon har en blind katt och denna vippa passar väldigt bra även till honom just för att hänget är långt och det låter om bollen och doftar av kattmyntan. Kombinationen blir helt enkelt perfekt vilket både hon och hennes katt är mycket tacksamma för!

En annan kund nämner att både hennes och sina släktingars katter älskar att leka med denna kattvippa och att den är mycket hållbar om man bortser från fjädrarna som lossnade lite för snabbt. Det som nämns av flera som negativt om kattvippan är just att fjädrarna lossnar för snabbt, en kund nämner också att vippan är lite för tung och svår att kasta runt och leka med för hennes katt.

Skaftet är 47 cm och hänget är ju hela 100 cm långt. Skaftet är vitt, garn-loopsen/garnslingorna har starka färger i blått, lila och gult. Tygbollen är blå och de två fjädrarna har färgerna gul och ljuslila.


Schulze Mystic Long Feather kattvippa

Schulze Mystic Long Feather kattvippa

Kolla priset hos:

Detta är en rejält robust fjädervippa av hög kvalitet med långa naturliga fjädrar som är speciellt lämpad för stora katter! Den är skapad för att klara lekattacker från stora katter men självklart kan även mindre katter roas av denna kattvippa. Med denna i din hand är det är upplagt för en lång och rolig lekstund både för dig och din katt!

De äkta fjädrar i mycket vackra färger rör sig vid minsta vinddrag och sporrar din katt att röra på sig och ökar även dess jaktlust. Med hjälp av den långa och flexibla plaststaven och de fasta fjädrarna har denna kattvippa en stor rörelseradie, vilket är ett stort plus om en stor katt ska leka med den. Det är viktigt att låta katten få fånga bytet då och då så att den inte tröttnar på leken.

Kunder som köpt denna kattvippa ger den ett högt betyg! Den är stor, rejäl och hållbar och väcker verkligen upp jaktinstinkten hos katten.

Kattvippans totala längd är 75 cm- plaststaven är 49 cm och fjädrarna är 26 cm och den finns att köpa i färgerna svart/grön och svart/röd. Materialet som vippan är skapad av är flexibel svart plast och naturliga fjädrar som är färgade. Rekommendationen är att inte låta katten leka med kattvippan själv, utan lek tillsammans med katten så håller den sig fin och hel längre.


Så kan lek och aktivering motverka aggressivitet hos katter

Aggression hos en katt är ju som sagt var ett naturligt beteende som när den exempelvis jagar efter ett byte. Men det blir till ett problem både för dig och din katt om den fortsätter att uppvisa ett aggressivt beteende som inte försvinner. Det kan vara så att katten har skadat sig, att den visar dig att den lider av smärta och obehag. Då måste man så snabbt som möjligt ta katten till en veterinär för hjälp och åtgärd. Men om dess aggression inte har en medicinsk orsak, så kan den mycket väl bero på att den är uttråkad och understimulerad.

Om så sker är det verkligen viktigt att se över kattens miljö och se vad som kan behöva ändras så att katten ska få må bättre både fysiskt och mentalt. Här nedan följer en lista med tips och Idéer som tillsammans ska hjälpa dig att få din katt att må mycket bättre, bli lugnare och mindre aggressiv.

Därför är kattvippan den perfekta leksaken

Ett bra tips är att använda sig av leksaker som rör på sig och som på så vis får din katts jaktinstinkt att vakna! De får gärna likna kattens vanligaste byten som möss eller fåglar, så att upplevelsen blir så naturlig som möjligt.

Kattvippor är ett bra exempel på detta, de väcker snabbt din katts intresse och håller den kvar. Det blir lätt en rolig och givande stund både för din katt och dig själv; att få leka och ha kul är aldrig fel!

Med denna leksak kommer din katt verkligen att få använda sig av både sitt sinne och sin fysiska kropp, vilket i sin tur kommer göra katten mer tillfreds och välmående. Kom ihåg att låta katten då och då verkligen få fånga sitt byte så att den inte tröttnar på leken. 

Och när du inte är hemma så går det att placera kattvippor så att katten även kan leka med dem när den är ensam. Men det är viktigt att det i så fall är kattvippor som tål att katten leker själv med dem. Det finns exempelvis olika ställningar man kan köpa till just detta och även kattvippor med sugpropp i botten.


Kolla in fler artiklar med tips på kattprylar!

Var artikeln hjälpsam?

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inget betyg satt