Det kan vara en aning besvärande att få katt eller hundhår på mattorna. Dels kan det vara allergiframkallande, det ser smutsigt ut och det kan faktiskt vara svårt att få bort. Att gnugga med en trasa tar lång tid och visst kan vi enas om att det inte är särskilt skönt att krypa runt på golvet för att rengöra en hårig matta. Det kan underlätta enormt att ta hjälp av ett specialtillverkat redskap som faktiskt är gjorda just för att få bort håret från mattorna.

Visst kan man väl dammsuga, men du får faktiskt inte upp allt hår på detta sätt. Det kommer resultera i att samma process behöver upprepas kanske redan dagen därpå. Du måste i vilket fall som helst kontinuerligt hålla efter för att det inte ska bli alltför smutsigt och nerhårat.

Det som också spelar en viss roll är din ambitionsnivå beträffande hur viktigt det är för dig att hålla mattorna rena och fria från hund eller katthår. Det krävs mer arbete, eftersom det är mest troligt att ditt husdjur fäller praktiskt taget året om, och speciellt under vår och sommar.

Visst kan det vara tröttsamt att krypa runt och plocka hår utan att vara nöjd med resultatet efteråt.

Ett bra tips är även att regelbundet sköta om kattens päls. En frisk kattpäls är renare och släpper sällan stora tovor som sprids runt i hemmet.

Bakpulver kan göra susen

Visste du att det kan vara värt att prova ett gammalt hederligt husmorsknep?

Bakpulver lägger sig över hårstråna och täcker fibrerna vilket i sin tur gör att det blir enklare att dammsuga upp. Däremot kan det bli kostsamt att konsumera så stora mängder bakpulver regelbundet, men det kan åtminstone fungera att prova. Du kanske vill vara säker på att hemmet inklusive dina mattor ser trevliga ut om du väntar besök och vill visa upp ett städat hem.

Djurhår lockar även till sig damm och det blir fort smutsigt, och oavsett vilken metod du provar kommer problemet bestå. Däremot finns det sätt att få bukt med problemet på ett enklare sätt.

Skrapa som tar bort hundhår och katthår från mattan

Hundhår skrapa

Istället för att gång på gång behöva dammsuga, kan du faktiskt prova att använda dig av ett verktyg som är tillverkat just för att få bort hår. Med hjälp av denna pälsborttagare. Prova att samla upp håren med detta verktyg istället för att vara säker på att du lyckas få bort det effektivt ifrån mattorna.

Skrapa försiktigt längst med mattorna, och mattorna kommer se ut som nya igen. Fria från hår och ludd. Ja, du lär behöva krypa på knäna – Men, det kommer vara mer lönsamt denna gång eftersom du faktiskt ser att du lyckas skrapa bort håren med ett synligt resultat. Det kan helt klart vara en smart lösning om du är lite less på husmorsknep och bara en gång för alla vill kunna använda dig av en snabb metod.


Läs fler artiklar om hundar eller katter!

Var artikeln hjälpsam?

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inget betyg satt