Vill du kunna ta med dig hund i bilen på ett säkert sätt? I så fall bör du köpa ett lastgaller till hunden så att den kan färdas tryggt i bagageutrymmet.

En familjehund följer ofta med på utflykter i bilen, men den sitter inte lika säkert som en bältad människa. Det bästa med ett hundgaller i bilen är att det hjälper till att skapa ett avgränsat utrymme. Gallret skapar ett stängt rum i bagageutrymmet och en barriär så att hunden inte kan flyga framåt i bilen vid håra inbromsningar. 

Vi har sonderat marknaden för att hitta det bästa lastgallret för din hund och sammanställt en Topp 4-lista. På så sätt blir det enklare för dig att välja rätt galler till just din bil. Häng med så kikar vi på resultatet!

Mim VarioBarrier – Lastgaller för hund

Bästa lastgallret hund Mim

Mim VarioBarrier är det bästa lastgaller till din hund som du kan införskaffa. Detta universalgaller finns i tre olika storlekar så att du kan använda det i en stor mängd bilar. Det enda bilen behöver för en säker installering är ett plant golv i bagageutrymmet.

Ett hundgaller har samma funktion som ett lastnät, men i hårt format. Mim VarioBarrier är ett supersäkert sätt att avgränsa bagageutrymmet på för att skydda din hund. Gallret finns i storlekarna Small, Medium och Large och väger endast från 6-9 kg.

Det här är det bästa hundgallret för din bil om du vill ha marknadens säkraste galler. Mim VarioBarrier är nämligen testat och godkänt av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut enligt Krockstandard ECE-R17 / ISO 27955. Krocksäkerheten är alltså väl godkänd för denna avgränsare.

Eftersom konstruktionen är variabel kan du använda samma galler i flera olika bilar, bland annat i Volvo V70, Volvo V60 och Volvo XC60. Såväl höjden som bredden är ställbar. 

Enligt oss är Mim VarioBarrier utan tvekan det bästa hundgallret för din bil och därför vår solklara testvinnare.

Artfex lastgaller för hund

Lastgaller hund Artfex

Marknadens bästa lastgaller för din hund är Artfex lastgaller – i alla fall om du äger en Volvo V60. Detta lastnät i metall när nämligen speciellt framtaget för att passa i just denna bilmodell.

Om du köper ett Artfex lastgaller så får du det bästa hundgaller till din bil som finns på marknaden. Gallret är enkelt att installera i bilen tack vare de monteringshål som finns i taket. På så sätt sitter gallret stabilt och orörligt som en trygg avdelare mellan bagageutrymmet och baksätet. 

Om du inte har en V60 men det ändå är Artfex du vill ha så kan du med största sannolikhet unna dig och din hund detta så länge det rör sig om en Volvo. Det finns nämligen andra varianter för fler Volvobilar, bland annat Volvo V70 och Volvo XC60.

Lastgallret är välgjort och prisvärt och dessutom är det en svensk tillverkare. Tack vare gallret så kan varken din hund eller tunga föremål flyga in i bilen vid hårda inbromsningar.

Billigt Universal Hundgaller 

Bästa lastgallret bil universal

Om du vill ha ett billigt universalt hundgaller, då är det här kanske det mest prisvärda alternativet på marknaden. För några hundralappar får du ett justerbart galler som skyddar din hund vid färd. Det bästa är att du inte behöver använda verktyg för att justera gallret.

Skyddet har en robust konstruktion och monteras snabbt och enkelt på baksätets huvudstöd. Alla komponenter du behöver för installeringen ingår, inklusive tydliga instruktioner. 

Stående lastgaller till bil 

Stående lastgaller hund bil

Denna produkt från Wiltec är ett steglöst, justerbart hundgaller som du enkelt kan installera och justera till önskad storlek. Tack vare justeringsmöjligheterna i sidled passar gallret i de flesta sorters bilmodeller.

Det går snabbt att installera hundgallret och det här är det bästa lastgallret för din hund om du vill ha en rejäl och robust konstruktion av järn. Med denna modell i baksätet kan din hund färdas tryggt på vägarna. 


Köpguide

Därför ska du använda ett avgränsande galler i din bil

Människor färdas tryggt i bilar tack vare trepunktsbälten och airbags. Givetvis bör även hundar åka säkert i bilen, något som många tyvärr missar. Genom att skydda din hund under färd så skyddar du även alla andra passagerare. 

Genom att installera en avgränsning mellan bagageutrymmet och baksätet så kan inte hunden flyga fram och skada sig själv eller passagerare vid en hårdinbromsning. Det bästa med ett hundgaller i bilen är därför att alla i bilen skyddas vid en eventuell olycka. 

Tack vare hundgallret får hunden ett eget avgränsat utrymme och samtidigt rörelsefrihet. För att skydda din hund extra mycket vid en eventuell olycka kan du vaddera gallret så att det blir mjukt.

Vad är bäst – lastgaller, lastnät eller hundbur i bilen?

Det är viktigt att din hund kan färdas så tryggt som möjligt i bilen. Det bästa lastgallret för din hund ser till så att hunden inte kan slungas runt i bilen om det sker en hastig inbromsning. Men vad är egentligen skillnaden mellan att ha ett hundgaller, ett lastnät och en hundbur i bilen?

Hundbur

Enligt en undersökning utförd av Svenska Kennelklubben så är en hundbur det populäraste valet i de svenska bilarna, speciellt för stora hundar. En hundbur håller hunden på plats om det sker en krock, så länge som buren är säkert monterad i bilen och därmed sitter fast. 

Lastnät

Många har ett lastnät i sin bil och tror att det är ett fullgott skydd för hunden. Ett lastnät kan dock inte anses vara ett säkert alternativ då det lätt kan ge vika vid en eventuell krock. Det beror på att ett lastnät är mjukt och därmed inte lika stabilt som ett galler. Ett enkelt lastnät kan alltså inte skydda din hund.

Lastgaller

Det bästa lastgallret för din hund ger ett utmärkt skydd om det är väl installerat och sitter fast i bilen. Det hårda gallret ger inte vika vid en krock även om det får utstå ett högt tryck. Eftersom allt som finns i bagageutrymmet stannar kvar där så skyddar det även alla passagerare i bilen. 

Den tryggaste varianten är ett galler som monteras fast i bilen. Gallret skyddar dock inte din hund helt då hunden inte sitter fast med ett bälte utan kan flyga runt i själva bagageutrymmet.

Ett annat alternativ som är värt att nämna är därför att det går att köpa en hundsele till bil, då sitter din hund fast under färd. Det är alltså ännu ett tryggt alternativ. 

Att tänka på när du ska köpa det bästa hundgallret för din bil

Om du köpa ett hundgaller till din bil, då finns det några saker att tänkt på för att göra ett bra val som skyddar din hund.

  • Välj ett galler som du förankrar i bilen – Det bästa lastgallret för din hund ska kunna förankras i bilen, gärna på flera ställen. Ett välförankrat galler är det tryggaste valet eftersom det inte riskerar att ge vika för tyngd eller flyttas runt i bilen vid en krock.
  • Ska passa din bilmodell – Se till att välja en galler som passar för just din bilmodell. Artfex gör specialdesignade lastgaller för bland annat Volvo V70, Volvo V60 och Volvo XC60. Det finns även universalgaller som passar för de flesta bilmodeller tack vare att de är justerbara.
  • Satsa på ett välbeprövat och tryggt galler – När du ska köpa ett galler så är det väl värt att lägga några extra kronor på gallret för att öka dess säkerhetsnivå. Det bästa lastgallret för din hund måste hålla hög standard och vara robust för att fungera som en skyddande barriär.

FAQ

Hur monteras ett lastgaller i bilen?

Hur ditt nya lastgaller monteras i bilen beror på vilken modell du har köpt. Det bästa hundgallret för en bil ska monteras i själva bilen för att vara tryggt. Gallret bör alltså inte stå löst i bilen. För många galler behöver du inga verktyg för att installera det i bilen.

Är det lagligt att använda vilket lastgaller som helst?

Det är helt lagligt att använda ett lastgaller i bilen. Du måste dock se till så att gallret är en godkänd säkerhetslösning som verkligen kan skydda din hund. Om gallret inte anses vara skyddande så kan polisen annars utställa en böter. 

Är ett lastgaller för hundar krocksäkert?

I vårt test utsåg vi Mim VarioBarrier till det bästa lastgallret för din hund. Detta galler är krocktestat av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut och därmed ett mycket bra och krocksäkert alternativ. 

Kan hunden åka bredvid bagage och väskor i bilen?

Ett lastgaller skyddar din hund mot att åka fram i bilen vid en krock, men det skyddar inte hunden mot att åka runt i själva bagageutrymmet. Hunden bör därför inte färdas bredvid tunga väskor eller andra lösa föremål. Då kan den skadas av väskorna som blir ännu tyngre vid en krock. Om du vill transportera din hund i bagageutrymmet bör den därför vara ensam där inne. 

Vad är det säkraste alternativet för en hund?

Ett lastgaller i bilen skyddar alla passagerare som sitter fastspända då hunden inte kan flyga fram vid en hård inbromsning. Det säkraste alternativet för en hund är däremot att sitta i en fastspänd hundbur under färden. Då kan hunden nämligen inte flyga runt i bagageutrymmet vid en krock. Det bästa alternativet är därför att kombinera det bästa hundgallret i bilen med en trygg och säker hundbur.

Har du svårt för att få upp hunden i bagageutrymmet? Då kanske du behöver en hundramp, klicka här för att hitta den Bästa hundrampen!

Var artikeln hjälpsam?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inget betyg satt