Börjar din hund bli till åren och får det allt svårare att hoppa in i bilen eller upp i soffan? Eller har den helt enkelt bara för korta ben för att ens försöka? Då passar det perfekt med en hundramp som hjälp på traven.

En hundramp fungerar som ett smidigt hjälpmedel för din hund. Det finns olika modeller att välja mellan, bland annat en hundstege för inomhusbruk och en hundramp till bilen för utomhusbruk. Vi hjälper dig hitta den bästa hundrampen! I vårt test har vi valt ut en rad olika modeller av hundramper och vi har utsett flera hundtrappor som bäst i test – allt beroende på vart du vill använda dem.

Bästa hundrampen för bil – Teleskopramp för hund

Bästa hundrampen för bilen teleskop

Trixie Teleskopramp är ett utmärkt hjälpmedel för din hund. Denna hundramp är bäst i test för utomhusbruk. Den kan nämligen med fördel användas för att lasta in din hund i bilen utan att den ska behöva anstränga sig för att hoppa upp.

Hundrampen är mycket praktisk eftersom den är utfällbar. På så sätt tar den knappt något utrymme i bilen samtidigt som den kan användas även för höga bilar. Detta är även den bästa hundrampen att använda om du vill hjälpa din hund att förebygga ledproblem. 

Denna hundramp till bil har en greppvänlig beläggning, så din hund behöver inte oroa sig för att halka ens när det regnar ute. Den rekommenderas speciellt till hundar med artros och artrit. Trixie Teleskopramp blev bäst i test då den hjälper gamla och sjuka hundar på upp till 120 kg. Som utfälld blir den mellan 100 och 183 cm lång. 


Hundramp i metall

Hundramp bil metall

PetSafes teleskopramp hjälper hundar på upp till 181 kg att snabbt och enkelt stiga in och ut ur bilar utan att behöva anstränga sig. Om du behöver en hundramp till bilen, då är det här ett utmärkt val.

En bilramp för hundar behövs ofta när de är gamla och sjuka. Den hundramp har en robust aluminiumram och den blir hela 99 till 183 cm lång när den är utfälld. Rampen är dessutom 43 cm bred, så det finns gott om utrymme för hunden att gå på.

En hundramp till en bil måste klara alla sorters väderlekar. Denna variant har en gummibeklädd yta som förhindrar att hunden halkar om det regnar ute.

PetSafes teleskopramp har fått högsta betyg av sina användare och många anser att det här är den bästa hundrampen på marknaden. Eftersom rampen vara väger sex kilo är den enkel att hantera och den tar knappt upp något utrymme i bilen.


Billig hundramp för bil

Hundramp bil billig

Om du behöver en billig bilramp för din hund, då är denna bakluckeramp det bästa valet. Det här är den bästa hundrampen om du vill ha en tredelad variant i plast som är enkel att hantera. 

Tack vare dess konstruktion och material så är rampen lättviktig och kan enkel fällas ut och fällas ihop. Hundrampen väger endast 3,8 kg. Plastmaterialet är behandlat med TRP vilket gör den halkfri och stabil.

En nackdel med denna ramp är att du inte själv kan bestämma hur lång den ska vara. Längden på 150 cm är dock mer än tillräckligt för att din hund ska kunna komma in i alla sorters bilar. Bredden är på 30 cm och rampen klarar av en hund som väger max 25 kg.

Denna hundramp till din bil är skonsam mot hundens leder och passar för såväl äldre hundar som valpar. Som hopvikt tar den mycket lite plats och mäter endast 39 x 44 x 25 cm.


Bästa hundtrappan för sängen

Bästa hundrampen för sängen

Om du vill ha en fin hundtrappa för inomhusbruk, då ska du satsa på denna variant. Det är en snyggt designad trappa till säng eller soffa som knappt tar upp något utrymme. Tack vare den fina designen ser Karlie hundtrappa dessutom ut som vilken fin inredningsdetalj som helst. 

Äldre hundar behöver en hundtrappa till sängen för att komma i och ur den på ett smidigt sätt utan att skada lederna. Om du har en liten hund behöver även den en hundtrappa till sängen eller soffan om den är för hög.

Denna hundtrappa som placeras inomhus har ett avtagbart fodral som du kan tvätta. Tack vare små gummiploppar på undersidan så ligger den stadigt kvar på golvet där du placerar den.

Vår testpanel utser denna Karlie hundtrappa till bäst i test och användare älskar hur fin den är samt tygets mjuka färg och kvalité.


Hundramp för inomhusbruk

Justerbar ramp hund inomhus

Om du vill ha en fin hundramp inomhus, då är denna stilrena hundramp det optimala valet. Den fina designen gör att den smälter in i omgivningen och blir en del av inredningen. En hundstege till soffan eller sängen används i förebyggande syfte för att skydda hundens leder och denna klarar hundar som väger upp till 40 kg.

Detta är den hundramp som är bäst i test sett till kvalité och design. Samtidigt som de mjuka färgerna passar de flesta hem så är ytan halkfri och skyddar djuren från att ramla. Placera hundrampen inomhus där en behövs, antingen vid soffan eller intill sängen. Sedan kommer hunden själv lära sig att använda den.

Trixie justerbar hundramp för inomhusbruk går att justera till tre olika höjder; 29, 36 och 43 cm. Den är 90 cm lång och 36 cm bred.


Billig hundtrappa för inomhusbruk

Djurtrappa ihopfällbar hund inomhus

Det behöver inte ta särskilt mycket plats eller kosta skjortan att ta hand om sina gamla och sjuka hundar. Trixies ihopfällbara version är den bästa hundtrappan för dig med liten budget. Den är både prisvärd och framförallt praktisk, ett oumbärligt hjälpmedel för valpar och mindre hundar.

Denna hundtrappa för inomhusbruk passar perfekt för valpar och hundraser med korta ben som behöver hjälp med att komma upp i soffan. Trappan kan liknas vid en hundstege. Hunden klättrar själv upp och ner som den känner för.

Du placerar hundstegen vid soffan eller sängen och när du är klar med användningen kan den enkelt vikas ihop och ställas undan.

Trixie hopfällbar djurtrappa mäter: 34 x 39 x 54 cm utfälld, och den kan användas på husdjur upp till 40 kg.


Köpguide

Många hundar har eller riskerar att få problem med leder, höfter och ryggen. Det gäller framförallt äldre hundar som har eller riskerar att drabbas av artros eller artrit. De mår inte bra av att hoppa upp och ner hela dagarna och därför är en hundtrappa eller en hundramp ett perfekt hjälpmedel i vardagen.

Därför ska du använda en hundtrappa inomhus

Den bästa hundtrappan inomhus hjälper din hund upp och ner ur sängen eller soffan. På så sätt sparar din hund många hopp varje dag. Med en hundtrappa inomhus hjälper du din hund att förebygga skador på leder, rygg och höfter.

Därför ska du använda en hundramp till bilen

De flesta hundar åker i bilens bagageutrymme och ofta sitter det högt upp. Det krävs alltså ett rejält hopp för att hoppa in och ut ur bagageutrymmet.

Genom att införskaffa en bilramp till din hund slipper den hoppa. Köp en hundramp till bilen och se till så att hunden slutar slita på lederna vid hoppet. Rampen går att fälla ihop och tar därefter nästan ingen plats.

Vem ska använda en hundstege?

Det är många hundar som mår bra av att använda en hundramp eller hundstege. Äldre hundar som är sjuka eller för gamla för att hoppa behöver en hundramp till bilen och en hundtrappa till sängen som hjälpmedel.

Små valpar och hundraser med för korta ben behöver också hjälp av en hundstege i vardagen. Det är dessutom perfekt för dräktiga tikar att få hjälp av en hundramp när de ska in i bilen. Dräktiga hundar blir precis som gravida kvinnor lite klumpigare och otympligare.

Varför ska man använda en hundtrappa till sängen?

Det är viktigt att din hund inte har några begränsningar i livet utan kan lägga sig precis där den själv vill, när den vill. Med hjälp av en hundtrappa till sängen så kan din hund gå dit och lägga sig utan att behöva vänta på att du ska hjälpa den. Det är extra bra om din hund känner sig trygg i sängen och du inte är hemma för att hjälpa den.


FAQ

Behöver en valp använda en hundramp till bilen?

En liten valp kan och bör inte hoppa in och ut ur bilen. Använd antingen en hundramp till bilen eller lyft in valpen så att den inte hoppar.

Vilken hundtrappa är bäst i test för inomhusbruk?

Vi utsåg Karlie hundtrappa till bäst i test. Den har smarta gummipluppar på undersidan som gör att den ligger still. Dessutom är den enkel att tvätta och ser snygg ut inomhus!

Hur lär jag min hund att använda en hundramp till sängen?

Det är enkelt att lära din hund att använda en hundramp till sängen. Placera hundrampen vid sängen och belöna hunden med en godisbit varje gång den använder rampen. 

Vilken är den bästa hundrampen till bilen?

Den bästa hundrampen till din bil behöver vara lång och tålig. Vi utsåg därför Trixie Teleskopramp till den hundramp som är bäst i test. 

Se till att du använder ett hundgaller/lastgaller när du färdas med din hund i bagageutrymmet!
Läs mer här: Bäst lastgaller till hund

Var artikeln hjälpsam?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inget betyg satt