ManyPets är ett försäkringsbolag som funnits i Sverige ett par år. Det gör dem till en ganska ny aktör på marknaden. Trots det har de redan hunnit få bra betyg från sina användare och flera år i rad har de rankats högt när Konsumenternas Försäkringsbyrå jämfört olika försäkringar för djur.

Men är deras försäkringar så bra som de verkar? I vår recension kan du lära dig mer om vad ManyPets erbjuder och vad det finns för fördelar och nackdelar med deras försäkringar.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vad är ManyPets?

ManyPets är ett försäkringsbolag som erbjuder djurförsäkringar för hundar och katter. De startade sin verksamhet i London 2012. Istället för att ha en färdig idé om hur en försäkring ska se ut valde de att börja med att försöka ta reda på vad hund- och kattägare egentligen tycker.

Genom tusentals samtal fick de en bild av vad djurägarna verkligen behöver och vilka önskemål som finns, och de försäkringar som erbjuds idag har skapats utifrån de förslag som kom in.

Bland annat har försäkringarna på grund av det inga åldersgränser för djuren och de fungerar oavsett vilken ras din hund eller katt har. Försäkringarna börjar gälla direkt om du byter från ett annat försäkringsbolag och de har ingen bindningstid.

De har också satsat mycket på att försäkringarna ska vara enkla att förstå sig på och att villkoren ska vara tydliga. Det har gått att skaffa försäkring via ManyPets i Sverige sen 2019 och i nuläget är det runt 500 000 katter och hundar runt om i världen som är försäkrade via ManyPets.

ManyPets Logo

Hur fungerar ManyPets?

Vill du skaffa en hund- eller kattförsäkring hos ManyPets kan du fylla i aktuella uppgifter på nätet, och se vilka olika alternativ du har att välja mellan. Du kan också se meddetsamma vad försäkringen kommer kosta dig.

Du får fylla i bland annat vilket djur du vill försäkra, hur gammalt djuret är och om du vill ha en försäkring som är bas, standard eller premium.

Det är tre nivåer som ger dig ett grundläggande skydd, ett mer utökat skydd och ett heltäckande skydd. Du kan också välja vad du vill ha för självrisk. När du tecknat försäkring hos ManyPets har du ingen bindningstid, så du är inte tvungen att ha kvar försäkringen under en viss tid.

Är det något du undrar över eller  några problem i samband med att du ska teckna försäkringen? Då kan du kontakta deras kundtjänst. Där slipper du telefonköer eftersom de ger personlig hjälp inom en minut.

När försäkringen är tecknad kommer du få betala in en premie varje månad, och om något händer ditt djur kan du söka vård hos en veterinär och få tillbaka pengar för kostnaden. Med en djurförsäkring behöver du inte dra dig för att söka hjälp när ditt djur mår dåligt.

Du kan känna dig trygg med att kostnaden blir hanterbar genom det skydd försäkringen ger dig. Förutom att försäkringen täcker kostnader för veterinärbesök ingår det att du kan få helt gratis veterinärhjälp via videosamtal. Har du flera olika djur som försäkras hos ManyPets får du rabatt på priset.

När du haft en annan djurförsäkring tidigare och du byter till ManyPets behöver det inte gå någon särskild tid innan du kan använda dig av försäkringens skydd, utan det börjar gälla meddetsamma. Har ditt djur tidigare drabbats av skador eller sjukdomar som ställer till problem på nytt?

Då finns det möjlighet att få ersättning för veterinärkostnader som gäller även de problemen – till skillnad från hur det funkar hos många andra försäkringsbolag. Skyddet gäller för skador eller sjukdomar som inträffat någon gång de senaste två åren, men inte de sista tre månaderna innan du tecknar en försäkring hos ManyPets.

Behöver du söka veterinärvård, eller om du har kostnader för rehabilitering, förskrivet foder eller annat som din försäkring täcker, kan du göra en skadeanmälan helt digitalt. Du kan skicka in alla handlingar via nätet och du behöver inte krångla med att skicka kopior via posten.

Hos veterinären kan du dessutom använda dig av direktreglering, så att ManyPets betalar ut ersättningen till veterinären direkt, utan att du behöver lägga ut pengar först.

Vad ingår i deras hundförsäkring?

Det finns tre olika nivåer på försäkringen för hundar: bas, standard och premium.

Väljer du bas ingår veterinärvård som täcker grundläggande behov. Perioden för självrisk är ett helt år. Det är möjligt att välja till en livförsäkring om du vill ha det.

Försäkringen som kallas standard ger dig möjlighet till att få mer utbetalt i ersättning för veterinärvård, och du kan dessutom få ersättning för rehabilitering och ordinerat foder. När du väljer standard omfattar försäkringen medicin, tandsjukdomar, tandskador, MR och CT-röntgen. Vill du ha livförsäkring har du möjlighet att välja till det. Även här är självriskperioden ett helt år.

Väljer du premium ingår allt du får när du väljer standard, men även en livförsäkring ingår. Dessutom kan du få ersättning för högre summor vid veterinärvård, rehabilitering och om ordinerat foder behöver användas.

I alla försäkringarna ingår möjlighet till gratis videosamtal med en veterinär. Hur mycket din försäkring kostar per månad beror på om du väljer bas, standard eller premium, och också på hur hög självrisk du vill ha. Även bostadsort påverkar priset, bland annat för att kostnaderna för veterinärvård kan skilja sig åt mellan olika delar av landet.

Oavsett vilken version av hundförsäkringen du väljer får du ett bra skydd för ditt husdjur, som gör att du kan söka hjälp när det behövs. Du får tillbaka en stor del av de kostnader du annars hade behövt betala själv.

Vad ingår i kattförsäkringen?

Kattförsäkringen har samma upplägg som ManyPets försäkring för hundar. Det är möjligt att välja mellan bas, standard och premium.

Bas är en grundläggande och billigare försäkring som ger dig tillgång till gratis veterinärsamtal online, ersättning för veterinärvård och du har möjlighet att välja till en livförsäkring. Nivån på självrisken går själv att ställa in, vilket påverkar hur dyr månadskostnaden för försäkringen blir. Självriskperioden är alltid på ett år.

I den kattförsäkring som kallas standard får du ett skydd som täcker mer veterinärvård och det ingår ersättning för rehabilitering, medicin och ordinerat foder. Det går att få ersättning vid tandsjukdomar och tandskador, och försäkringens skydd gäller även om MR eller CT-röntgen behöver göras. Det går att välja till en livförsäkring och du kan själv välja vilken självrisk som passar dig bäst. Veterinärsamtal online ingår.

Den kattförsäkring som ger dig och ditt djur det mest omfattande skyddet är premium. Med den sortens försäkring ingår en livförsäkring, och det går att få ersättning för högre kostnader för vård, mediciner, ordinerat foder och rehabilitering. Videosamtal med en veterinär är gratis och självriskperioden är på ett helt år.

Känner du dig orolig för försäkringens kostnad? På ManyPets kan du fylla i dina uppgifter och snabbt få en uträkning som visar vad du behöver betala för de olika försäkringsalternativen.

Det som påverkar hur mycket försäkringen kommer kosta varje månad är om du vill välja bas, standard eller premium, och hur hög självrisk du vill ha. Även andra faktorer kan påverka priset, som bostadsort och kattens ålder.

När du väljer en kattförsäkring hos ManyPets får du alltid en försäkring som täcker de viktigaste vårdbehoven och som gör det möjligt för dig att söka hjälp om din katt skulle råka ut för något.

Även om det kan kännas trist att betala in pengar varje månad är det en liten kostnad jämfört med vad en veterinärräkning kan gå på om du inte har en försäkring som tar största delen av kostnaden.

Är ManyPets en bra husdjursförsäkring?

Det är lätt att se fördelarna med ManyPets djurförsäkringar. Kanske beror det på att det gett resultat att de faktiskt vänt sig till djurägare och frågat vad de önskar sig. Försäkringarna har fördelar som inte alltid finns hos andra försäkringsbolag.

Till exempel går det att få tillägg för besvär som djuret haft innan försäkringen hos ManyPets påbörjades, försäkringens skydd börjar direkt gälla direkt om du byter från en annan försäkring, skadeanmälningar kan göras helt digitalt och deras kundtjänst hjälper gärna till om något är oklart.

Det är svårare att hitta nackdelar, men att djurförsäkringen hos ManyPets inte gäller för alla sorters djur kan upplevas som något dåligt. Även om det är enkelt att förstå de tydliga försäkringsalternativen är det inte ett upplägg som passar alla. Vill du ha en flexibel och individuellt anpassad försäkring är det här kanske inte rätt försäkringar för dig.

Fördelar

 • Enkla försäkringar, lätt att få översikt och förstå kostnaderna
 • Höga ersättningar för veterinärvård
 • Det går att välja fast självrisk på 0 kronor för hundar
 • Självriskperioden är alltid på ett helt år
 • Direktreglering vid veterinärvård, ManyPets betalar direkt till veterinären
 • Bra skydd även för tandsjukdomar och tandskador
 • Möjligt att snabbt få svar från kundtjänst, du slipper telefonköer
 • Ingen bindningstid på försäkringarna
 • Gratis videosamtal med veterinär ingår alltid

Nackdelar

 • Försäkrar bara hundar och katter, inga andra djur
 • Den rörliga självrisken är på 25% för katter, vilket är en relativt hög självrisk (för hundar kan du välja mellan 15% och 25%)

För vem passar ManyPets?

Eftersom alla djur riskerar att drabbas av skador eller sjukdomar kan ManyPets passa de flesta som äger en hund eller en katt. För en relativt låg summa som betalas in varje månad ger djurförsäkringen ett grundskydd som gör det möjligt att söka vård hos en veterinär om något händer.

Eftersom videosamtal med en veterinär är gratis är hjälpen alltid nära till hands och lättillgänglig. Råkar ditt djur ut för något allvarligare eller om du behöver mer hjälp gör försäkringen att kostnaden för veterinärvård och andra insatser kan bli hanterbar.

Veterinärvård kan tyvärr bli väldigt dyrt, så för den som inte har en försäkring kan kostnaderna skjuta i höjden och vara svåra att klara av. Försäkringen ger en trygghet som gör att du inte behöver välja bort att söka hjälp.

ManyPets erbjuder direktreglering, vilket betyder att veterinären kan skicka in skadeanmälan för räkningen, kvitton och andra nödvändiga dokument. ManyPets kan då betala ut pengar direkt till veterinären så att du inte behöver ligga ute med pengar. Har du redan betalt kan du snabbare få tillbaka pengar på din försäkring genom att allt sker digitalt.

ManyPets har inga åldersgränser i sina försäkringar, vilket gör att de passar både för yngre och äldre djur. Det finns inte heller rasbegränsningar. Det gör att ManyPets passar både om du har en raskatt eller en rashund, och om du har ett djur med en mer oklar bakgrund.

Det här bolaget är inriktat på katter och hundar, så äger du ett annat slags djur som du vill skaffa en försäkring till får du vända dig till ett annat försäkringsbolag. Att det finns enkla och tydliga alternativ för försäkringarna passar de flesta, men söker du efter en försäkring som går att anpassa mer i detalj efter just dina behov kanske det här inte är rätt försäkringar för dig.

Vilka äger företaget ManyPets?

Bakom ManyPets finns försäkringsgivaren Great Lakes SE Insurance, som i sin tur ägs av Munich Re Reinsurance, som är en av de största försäkringsgivarna i världen. Munich Re är en tysk koncern som har sitt huvudkontor i München.

Kort sammanfattning

ManyPets är ett försäkringsbolag som riktat in sig på försäkringar för hundar och katter. Försäkringarna finns i tre olika nivåer: bas, standard och premium. Det finns inga åldersgränser för försäkringarna, inte heller några krav på att ditt djur ska tillhöra eller inte får tillhöra en särskild ras.

Du kan själv välja vilken självrisk du vill ha och oavsett vilken försäkring du väljer är självriskperioden på ett helt år. När du tecknar försäkring har du ingen bindningstid, utan du kan avsluta försäkringen när du vill.

Hur mycket försäkringen kommer kosta beror delvis på vilken självrisk du väljer och om du väljer bas, standard eller premium. Delvis styrs premien av andra faktorer, som ditt djurs ålder och din bostadsort.

Har du tidigare haft en annan djurförsäkring och byter till ManyPets börjar försäkringens skydd gälla meddetsamma. Du har dessutom möjlighet att få ersättning för skador och sjukdomar som upptäckts och behandlats tidigare, om de ställer till nya problem.

Du kan sköta det mesta som rör din hund eller katts försäkring online, till exempel teckna en försäkring, göra ändringar i din försäkring eller göra en skadeanmälan. Skulle några problem uppstå kan du vända dig till ManyPets kundtjänst som lovar att svara inom en minut.

ManyPets Logo

Var artikeln hjälpsam?

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inget betyg satt