Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Letar du efter en försäkring till din hund eller katt, eller är du uppfödare och funderar på vad du ska skaffa för försäkring? Då kanske Lassie kan vara ett alternativ som passar dig. Här tittar vi närmare på försäkringsbolaget och deras erbjudanden för hund- och kattägare!

Omdöme om Lassie djurförsäkringar i korthet

Det finns många stora fördelar som gör att Lassie sticker ut bland djurförsäkringarna på marknaden.

Här är några stora fördelar enligt oss:

 • Mycket bra digitala lösningar som gör försäkringen överskådlig.
 • Exceptionellt bra kundtjänst med generösa öppettider.
 • Lång självriskperiod (flera veterinärbesök kan täckas under hela perioden)
 • Mycket goda omdömen på bland annat Trustpilot.

Eventuella nackdelar innefattar:

 • Lassie passar mycket bra för dig som vill ha en modern djurförsäkring och är van att sköta dina ärenden digital. Om du är ovan med det digitala kan det möjligtvis upplevas något komplicerat.
 • Du måste fylla i formulär och personnummer för att kunna se vilka priser du kan få.

Se vilka försäkringar som är aktuella för dig:

Lassie Logo

Se även vår recension av ManyPets, ett annat företag på marknaden för djurföräkringar!

Vad är Lassie?

Lassie är en digital djurförsäkring för hundar, katter och uppfödare. Förutom att du kan få ersättning om du behöver söka hjälp vid en skada eller sjukdom erbjuder Lassie stöd så att du lättare ska kunna hålla ditt djur friskt.

Via deras app får du råd och tips om förebyggande åtgärder för ditt djur. Där kan du också samla poäng när du gör saker som är bra för djuret, poäng som sen kan ge dig rabatt på din försäkring.

Lassie erbjuder på det sättet både det stöd och det skydd du kan behöva för att känna dig trygg med att ditt djur får det så bra som möjligt – både när det är friskt och när det drabbats av något.

Behöver du hjälp med något som rör försäkringen har de en kundtjänst som är öppen 8-22 alla dagar. Är det istället något som rör djurets hälsa du behöver hjälp med kan du använda dig av appen FirstVet helt gratis.

FirstVet har öppet 6-22 alla dagar, och där kan en veterinär hjälpa dig med rådgivning, behandling eller remittera dig vidare när det är något som inte går att lösa via videosamtal.

Hur fungerar Lassie?

Eftersom Lassie fokuserat på att vara en digital försäkring går i stort sett allting att sköta online. Vill du teckna en försäkring eller funderar på att byta från din nuvarande försäkring till Lassie kan du få prisuppgifter och se vad som ingår i de olika försäkringarna via deras hemsida.

Bestämmer du dig för att teckna en försäkring går det också enkelt att göra via nätet. Du identifierar dig med hjälp av BankID. Har du en försäkring och vill byta till Lassie behöver du bara kryssa i att du vill ha flytthjälp, så ordnar de allt med avslutet.

När du har tecknat en försäkring kan du skaffa Lassies app, som innehåller en mängd olika råd, tips och saker du kan göra för att förebygga sjukdomar och skador. I appen kan du se uppgifter om din försäkring och samla poäng som ger dig rabatt på försäkringen.

Skulle du behöva söka vård hos en veterinär kan du göra en skadeanmälan via appen. Det går även att göra via mejl om det känns enklare. Då beskriver du kort vad som hänt och skickar med kvitto och andra dokument, så kan du få ersättning utbetald från din försäkring.

Det finns dessutom möjlighet till direktreglering, vilket innebär att du inte måste lägga ut pengar först och sen få tillbaka dem. Istället räknas allt ut redan hos veterinären och du behöver bara betala självrisken. Resten kräver veterinären in direkt från Lassie.

På samma sätt går det till om du behöver få ut ersättning för rehabilitering, medicin eller något annat din försäkring täcker. Den första gången du skadeanmäler under ett år får du betala den fasta självrisken, efter det är det bara den rörliga självrisken du står för. 

Får ditt djur något mindre problem eller om du har frågor som rör djurets hälsa, skador eller sjukdomar, kan du använda FirstVet, där du kan få hjälp helt gratis.

Vilka typer av försäkringar har Lassie?

Lassie erbjuder försäkringar för dig som har en hund eller katt, eller som föder upp djur.

Hundförsäkring

Glad hund tittar på kameran

Lassies hundförsäkring finns i tre olika storlekar: mini, mellan och stor. Mini ger ett grundläggande skydd så att du ska kunna söka vård när din hund behöver det, och du får gratis tillgång till hjälp via appen FirstVet.

Med mellan-försäkringen kan du få ersättning för mer veterinärvård, och du kan också få ersättning för avancerad diagnostik, medicin, rehabilitering, kejsarsnitt och foder. Väljer du storleken stor för din hundförsäkring ingår samma saker som i mellan, men du kan få ersättning för större kostnader. 

Vill du ha livförsäkring kan du välja till det till din försäkring.

Oavsett vilken storlek du väljer kan du själv bestämma hur du vill att självrisken ska se ut. Den fasta självrisken kan vara på 0 kronor, 1500 kronor eller 3000 kronor, och den rörliga på 15% eller 25%. Självriskperioden är ett helt år.

Hur mycket du behöver betala för försäkringen beror delvis på vilken storlek på försäkringen du väljer och delvis på vad du vill ha för självrisk. Vill du ha livförsäkring blir det dyrare. Även andra faktorer kan spela roll.

Lassie har en app där du kan samla poäng och arbeta preventivt så att din hund löper mindre risk att drabbas av sjukdomar eller skador. Genom att samla poäng i appen kan du sänka kostnaden på försäkringen.


Kattförsäkring

Katt blir klappad på nosen

Kattförsäkringen hos Lassie har samma upplägg som hundförsäkringen, och också den finns i storlekarna mini, mellan och stor. Mini ger ett bra grundskydd så att du kan söka vård hos en veterinär om katten drabbas av sjukdom eller skada. Du kan också få hjälp gratis genom att använda appen FirstVet.

Mellan är en försäkring där du kan få ersättning för mer veterinärvård och dessutom för rehabilitering, foder, medicin, kejsarsnitt och avancerad diagnostik. Med den största försäkringen är det samma saker som ingår, men du kan få ersättning för större kostnader för såväl veterinärvård som för mediciner, rehabilitering och andra åtgärder ditt djur kan behöva för att må bra.

Hjälp via appen FirstVet ingår alltid, och du kan alltid välja till en livförsäkring om du vill ha det.

Förutom att välja vilken storlek du vill ha på försäkringen behöver du välja hur självrisken ska se ut. Självrisken har två delar, där en del är en fast självrisk och en är en rörlig.

Den fasta självrisken betalar du första gången du söker hjälp under en självriskperiod. Den kan vara på 0 kronor, 1500 kronor eller 3000 kronor. Den rörliga självrisken är den del av kostnaden som du själv behöver betala även efter att den fasta självrisken betalts, och den kan vara på 15% eller 25%. Hos Lassie är självriskperioden ett helt år.

Priset på din försäkring avgörs av olika faktorer, men två av de viktigaste är vilken självrisk du väljer och vilken storlek du vill ha på försäkringen.

Om du samlar poäng i Lassies app kan du få rabatt på din försäkring. Poäng kan du få om du genomför olika aktiviteter som gör att din katt löper mindre risk att drabbas av sjukdomar eller skador.


Uppfödarförsäkring

Golden retriever hundvalpar i korg

Med en uppfödarförsäkring kan du som föder upp djur försäkra en valp- eller kattkull. Varje djur behöver försäkras individuellt och du kan välja mellan försäkringar  i storlekarna mini, mellan och stor. Vill du ha livförsäkring för dina djur behöver det läggas till.

Med en stor uppfödarförsäkring får du det bästa skyddet. Då kan du få veterinärvård för en stor summa, ersättning för dolda fel, medicin, rehabilitering, foder, avancerad diagnostik och kejsarsnitt när det behövs. Försäkringen i storleken mellan innehåller samma saker, men du kan inte få ut lika stora belopp för vård, medicin och liknande.

I den minsta försäkringen får du ett lite sämre skydd, men det viktigaste ingår. Du får då ett skydd som täcker veterinärvård och dolda fel. I alla de tre storlekarna ingår gratis hjälp via appen FirstVet.

Självriskperioden i Lassies uppfödarförsäkring är på ett år, och du kan välja att ha fast självrisk på 0 kronor, 1500 kronor eller 3000 kronor. Den rörliga självrisken kan vara på 15% eller 25%.

Det finns tillägg som gör att du kan anpassa försäkringen så att den passar just din typ av uppfödning. Föder du till exempel upp djur som ska användas för avel eller jakt kan du välja tillägget ”liv med användbarhet” och få ersättning om djuret inte kan användas som det var tänkt.

Väljer de som köper dina kattungar eller valpar att också teckna försäkring hos Lassie får du rabatt på din försäkring.


Jämföra och byta nuvarande djurförsäkring till Lassie

Lassie har en smart tjänst du kan använda för att jämföra din nuvarande djurförsäkring med de försäkringar Lassie erbjuder. Du skriver in dina uppgifter, vad du har för försäkringsbolag och liknande, och så visar de vilka skillnader som finns mellan försäkringarna.

Bestämmer du dig för att du vill byta försäkring och ha en av Lassies försäkringar istället för den du har nu, så har de något de kallar Flytthjälpen. Det innebär att de tar hand om att avsluta din tidigare försäkring och ordnar så att flytten sker utan att det blir något glapp eller annat som kan skapa problem.

Funderar du på att byta till Lassie kan det vara bra att veta att Lassie inte ersätter några kostnader för problem som ditt djur undersökts för eller behandlats för de senaste 24 månaderna innan du byter till Lassie.

Vad är kompisrabatt?

Lassie har en kompisrabatt som innebär att både du och din kompis får en rabatt på 500 för ett försäkringsår, om han eller hon också skaffar en försäkring hos Lassie.

Det finns ingen gräns för hur mycket rabatt du kan få genom att dina kompisar skaffar försäkringar. Du har en personlig kod som dina kompisar kan använda när de tecknar en försäkring. Ju fler som gör det desto mer rabatt får du – tills din försäkring är nere på 0 kronor.

Vad är tassfonden?

Hos Lassie vet man att alla inte har råd med en försäkring – även om det ofta kan vara nödvändigt för att det ska vara möjligt att söka veterinärvård. Därför har de skapat Tassfonden.

För varje försäkring som säljs går en liten summa till Tassfonden, och varje år kan ett visst antal djurägare få en av Lassies försäkringar gratis.

Är Lassie djurförsäkringar bra? (För- och nackdelar)

De djurförsäkringar Lassie erbjuder är enkla att förstå sig på. Upplägget där varje försäkring finns i tre storlekar är tydligt, och även om allt inte ingår i den minsta försäkringen får du alltid ett bra skydd med en försäkring från Lassie.

En extra bonus är att det går att få rabatt på försäkringen om du samlar poäng eller värvar kompisar. Det är dessutom enkelt att sköta din försäkring digitalt.

Det enda som egentligen är negativt är att det inte går att få några prisuppgifter eller ens exempel på vad försäkringen kan kosta utan att lämna ut personnummer och andra personuppgifter. Det är verkligen irriterande, men det finns gott om andra saker som väger upp för det.

Fördelar

 • Enkelt att förstå de olika försäkringsalternativen
 • Möjlighet att samla poäng i appen och sänka priset
 • Självriskperioden är ett helt år
 • Kundtjänst har öppet 8-22 alla dagar
 • Möjlighet till direktreglering
 • Digitala lösningar
 • Kompisrabatt
 • Tassfonden – behövande djurägare kan få hjälp

Nackdelar

 • Inga prisuppgifter utan att man anger personnummer
 • Passar inte om du tycker att det är jobbigt att sköta saker digitalt

För vem passar Lassie?

Lassie passar alla som har en hund, en katt eller som föder upp valpar eller kattungar. Eftersom försäkringarna finns i olika storlekar och ger dig möjlighet att välja vilken självrisk du vill ha kan du påverka hur dyr försäkringen blir. På det sättet finns det både billigare och lite dyrare försäkringar hos Lassie, där även de billigaste ger ett bra grundskydd.

Har du ett djur är det alltid bra att ha en försäkring, så att du inte behöver dra dig för att åka till veterinären när ditt djur behöver det. Med en försäkring slipper du oroa dig för hur dyra veterinärkostnaderna kommer bli eftersom du bara behöver betala självrisken.

Vilka äger företaget Lassie?

Lassie drivs som ett aktiebolag (Lassie AB), så det är aktieägarna som äger företaget. VD och styrelseordförande i företaget är Hedda Båverud Olsson, som också var den som grundade företaget tillsammans med Sophie Wilkinson, som nu har rollen som vice VD.

Lassie AB står under Finansinspektionens tillsyn och försäkringsgivare för deras försäkringar är ETU Forsikring A/S, ett av världens största försäkringsbolag.

Kort sammanfattning

Lassie är ett försäkringsbolag som valt att fokusera på digitala lösningar. De erbjuder tre olika försäkringar: hundförsäkring, kattförsäkring och uppfödarförsäkring. Varje försäkring finns i tre olika storlekar.

Mini ger ett grundläggande skydd, mellan ger ett utökat skydd och stor ger ett väldigt bra skydd. Det är möjligt att välja till livförsäkring. För uppfödarförsäkringen finns det även möjlighet till andra tillval.

Du kan själv välja storlek på självrisken och på det sättet påverka försäkringens kostnad. Genom att samla poäng i appen eller värva kompisar kan du dessutom få rabatt på din försäkring.


Lassie Logo

Var artikeln hjälpsam?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inget betyg satt