Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det är viktigt att våra husdjur är försäkrade på rätt sätt. Detta för att ge både oss och djuren ett skydd ekonomiskt och se till att de får den vård de behöver om något skulle hända.

På marknaden finns många olika aktörer som erbjuder djurförsäkringar. I den här artikeln har vi valt att kika närmare på Furrychamp, ett modernt och smart försäkringsbolag som har mycket att erbjuda jämfört med sina konkurrenter.

Med hjälp av denna guide hoppas vi att du ska kunna skapa dig en bild av om Furrychamp kan vara något för dig och dina djur.

Är det värt att skaffa försäkring hos FurryChamp (Den korta versionen)

FurryChamp Logo

Här är en kort sammanfattning av vårt omdöme om FurryChamp.

Vi ser fler fördelar än nackdelar med FurryChamp:

 • Försäkringen är tydlig och inga dolda paragrafer eller kryphål finns.
 • En enda försäkring täcker mycket och är enkel att hålla koll på.
 • Försäkringen är heltäckande och täcker in betydligt mer än många konkurrenter.
 • Självrisken sträcker sig över ett helt år, vilket gör den betydligt mer gynnsam än många andra djurförsäkingar.
 • Utbetalning sker snabbt, inom 48 timmar.

Det som kan anses vara negativt enligt oss är:

 • Något komplicerat att anpassa din premie efter specifika önskemål.

Allt som allt är vi mycket imponerande av FurryChamp och deras försäkringserbjudanden. Se alla deras försäkringar och begär en offert för att veta exakt vad en djurförsäkring skulle kosta för dig!


Andra liknande bolag som vi skrivit om tidigare är ManyPets och det populära företaget Lassie.

Vad är FurryChamp?

Kvinna pratar i telefon, med hund bredvid sig på soffan

 Furrychamp är ett företag som riktat in sig på husdjur. Några av nyckelorden som de strävar efter är enkelhet och transperens. Det ska vara tydligt vad som ingår i försäkringen och det ska vara lätt att skaffa en försäkring till ditt husdjur.

Furrychamp är ett företag som har verksamhet i både Sverige och Tyskland. Det ägs av olika investerare och entreprenörer som alla bidragit ekonomiskt.

Man har några saker som gör att företaget sticker ut när det kommer till själva försäkringarna. Bland annat är alla försäkringar helt utan olika typer av kompromisser och täcker lika mycket av olyckor och sjukdomar. Allt för att det ska bli tydligt för dig som kund vad det är som ingår när du tecknar en försäkring.

Hur fungerar FurryChamp?

Som vi varit inne på tidigare är enkelhet ett av de viktigaste ledorden i Furrychamps verksamhet.

En av de första sakerna du kan göra om du vill teckna en försäkring hos Furrychamp är att ta reda på vad det kommer kosta. Detta kan du enkelt göra via hemsidan.

Där fyller du i saker som djurets ras, ålder och hälsa, vilket är saker som kommer att påverka hur hög premien blir. Efter det får du ett pris på vad det kommer att kosta, dels nu, men också under de närmaste åren.

En sak som är viktig att nämna är att det bara finns en försäkring, som gäller för alla djur. Samma skydd gäller alltså oberoende på vilket djur du har. Därmed blir det enkelt att sätta sig in i vilket skydd just ditt djur kommer att ha om du tecknar en försäkring hos FurryChamp.

Vilka djur kan man försäkra hos FurryChamp?

Hos FurryChamp kan du teckna försäkring för hund och katt.

Söt brun hund på gräsmatta
Närbild på brun/vit katt

Vilka typer av försäkringar har FurryChamp?

Det som gör Furrychamp unikt är att de inte har flera olika typer av försäkringar. Detta gör såklart att det inte finns möjlighet att anpassa försäkringen efter den ekonomi som passar dig. Å andra sidan blir det enklare att sätta sig in i vad din försäkring täcker och vad som ingår och tydligheten blir stor.

Generellt sätt ska sägas att detta är en försäkring som har ett omfattande skydd jämfört med många av konkurrenternas försäkringar. Dessutom är det en försäkring med förhållandevis låg självrisk eftersom självriskperioden sträcker sig över ett helt år.

Det du kan välja är olika gränser på din försäkring. Antingen kan du välja en övre gräns på 60 000 eller på 30 000.

Jämföra och byta nuvarande djurförsäkring till FurryChamp

Det finns många saker som gör att Furrychamps försäkringar sticker ut och skiljer sig från de flesta konkurrenterna på marknaden. Nedan går vi igenom några av de absolut viktigaste skillnaderna.

Självriskperiod

Till att börja med har man en längre självriskperiod, på hela 365 dagar. Detta är tre gånger längre än många av konkurrenterna. Detta gör att du inte behöver betala den fasta självrisken lika ofta helt enkelt.

Receptbelagd mat

Ibland kan djuren behöva få i sig extra näring eller vitaminer genom maten. Om veterinären skrivit ut speciell mat på recept till ditt djur kommer du få ersättning för detta genom Furrychamp.

Detta är något som inte inkluderas av de flesta andra försäkringsbolag. Det är dock ett bra skydd för dig som djurägare eftersom denna typ av mat ofta kan sticka iväg lite i pris.

Avancerad diagnostik

Vissa saker hos veterinären är extra dyra och inkluderar komplicerad och dyr elektronisk utrustning. Det kan kännas tryggt att veta att du har råd med dessa undersökningar om det behövs. Därför inkluderar Furrychamp avancerade diagnostik i sin försäkring.

Det kan handla om allt från att ta bilder med magnetkamera för att komma fram till vad problemet är med ditt djur. Men det kan också sträcka sig till saker som kemoterapi och strålning. Med andra ord behöver du många gånger inte backa från avancerad behandling för att du inte har råd, om ditt djur är försäkrat hos Furrychamp.

Tidigare hälsotillstånd

Många försäkringsbolag är restriktiva med att betala ut pengar för hälstotillstånd som redan rådde när försäkringen tecknades. Detta gör att det bland annat blir svårt att byta från ett bolag till ett annat om du har ett djur med vissa åkommor.

Men Furrychamp ser till att täcka in även dessa delar. Även om ditt djur har tidigare sjukdomar eller krämpor när du skaffar försäkringen, täcks dessa in av skyddet.

Beteendebehandlingar

En annan sak som ingår hos Furrychamp, som många konkurrenter lämnar utanför sin försäkring är olika typer av beteendebehandlingar.

Vi ser bland annat att det blir allt vanligare med djur som är deprimerade eller inte mår bra psykiskt. Många gånger ingår detta alltså inte i djurförsäkringen utan är något som du som djurägare får bekosta själv.

Men Furrcyhamp har alltså sett till att detta är en del av försäkringen. Något som är viktigt, eftersom det är av lika stor vikt att ditt djur mår bra psykiskt som fysiskt.

Övrigt

I övrigt ingår också massor av andra delar i Furrychamps försäkring. Bland annat är akutvård något som täcks av försäkringen.

Dessutom ingår saker som tandvårdsolyckor, olika typer av medicin och rehabilitering efter skador. Kort sagt en försäkring som täcker in det mesta och gör att du har råd att se till att ditt djur mår bra.

Är FurryChamp djurförsäkringar bra? (För- och nackdelar)

Nedan listar vi några av de största fördelarna och nackdelarna i vår mening, med Furrychamp som försäkringsbolag för alla husdjursägare.

Fördelar:

 • Tydlighet: Det är både enkelt att se och tydligt vad som ingår i försäkringen. Du slipper oroa dig för dolda paragrafer eller olika kryphål.
 • En försäkring för allt: Att det bara finns en enda försäkring har sina fördelar. Det blir enklare att hålla koll på och lättare att välja.
 • Heltäckande: Försäkringen täcker in mycket och många områden som andra bolag inte gör. Detta gör att du kan känna dig trygg med att ditt djur får vård när det behövs.
 • Självrisk: Den fasta självrisken sträcker sig över ett helt år. Detta är längre än de flesta andra försäkringsbolag på marknaden.
 • Snabb utbetalning: Det går fort, faktiskt bara 48 timmar, innan du har dina pengar utbetalda. Perfekt för dig som inte har råd att lägga ut pengar under för långa perioder.

Nackdelar:

 • Svårt att finjustera: Vissa vill ställa in sin försäkring efter sina egna behov och kunna anpassa premien exakt efter sin egen ekonomi. Den möjligheten finns inte mest Furrychamp i särskilt stor utsträckning.

För vem passar FurryChamp?

 Vi tror att Furrychamp är ett försäkringsbolag som kan passa de flesta. Det heltäckande skyddet ger en bra och gedigen försäkring som gör att du kan känna dig trygg med att ditt djur kommer få den vård som behövs, när det krävs.

Extra bra passar Furrychamp om du vill ha ett bolag utan krångel. Det är enkelt att sätta sig in i och förstå vad försäkringen täcker. Om du tycker det verkar krångligt och svårt att välja rätt försäkring till ditt husdjur är Furrychamp ett mycket bra alternativ.

Om du vill ha möjligheteten att påverka din egen försäkring så mycket som möjligt och styra i detalj vad som ska ingå finns det kanske andra bolag som är bättre. Hos Furrychamp är nämligen den enda du kan ändra maxtaket på utbetalda försäkringspengar, 60 000 eller 30 000.  Det går såklart också att justera saker som självrisk och påverka premien på det sättet.

Vilka äger företaget FurryChamp?

Ägandet av företaget Furrychamp är uppdelat mellan många olika individer. Detta eftersom man har ett ganska stort antal externa investerare som valt att gå in med pengar mot en del av företaget.

Det ska nämnas att Furrychamp förutom sin verksamhet i Sverige också är aktiva i Tyskland. Med andra ord är det både ett svenskt och tyskt företag som ägs av flera olika investerare.

Företagets svenska gren är ett registrerat aktiebolag i Sverige, under namnet Furrychamp AB.

Har jag tillgång till veterinär hos Furrychamp?

Om du har ett djur vill du såklart att det ska kunna få vård så fort det bara är möjligt. Men ibland räcker det att få svar på lite frågor av någon som är kunnig för att ditt djur ska kunna bli friskt igen.

På Furrychamp har man löst detta med hjälp av en digital veterinär. På så vis kan du för enklare frågor och åkommor få ett videomöte. Detta gör att ni inte behöver lämna hemmet i onödan vilket såklart sparar tid, men också leder till mindre stress för ditt djur.

Hur fungerar fast självrisk?

Med en försäkring hos Furrychamp har du en självrisk som är både fast och rörlig. Självrisken innebär den del av försäkringen som du själv måste betala, av kostnaden som inte bolaget står för.

Till att börja med har du en fast självrisk. Denna får du betala varje år, om det totala beloppet av utbetalning till dig överstiger den fasta självrisken. Den är på antingen 1500 kronor eller 3000 kronor.

Notera att denna självrisk bara behöver betalas en gång per år, oavsett hur många olyckor eller skador ditt djur behöver vård för.

Den rörliga självrisken betalas vid varje utbetalning. Den består av en procentuell summa av det totala beloppet som betalas ut och varierar mellan 15 och 25%. Den rörliga självrisken betalas alltså varje gång du ska få ersättning från ditt försäkringsbolag.

Hur anmäler jag skada via Furrychamp?

En av de viktigaste sakerna för många med försäkring är att det är enkelt och smidigt att anmäla skada. Hos vissa bolag kan detta vara en mycket krånglig process som innebär massor av administration och tar lång tid.

Hos Furrychamp har man löst det hela genom att du enkelt kan anmäla skadan via din egen sida på hemsidan. På så vis kan du enkelt och digitalt sköta det hela utan krångel. Det finns också möjlighet att anmäla skada eller sjukdom via mail.

Ytterligare en smidig lösning som kan nämnas är att du kan låta din veterinär anmäla skadan direkt. Kanske det allra enklaste för dig som vill slippa krångel.

Fördelen med direktreglering

Det ska också nämnas att FurryChamp erbjuder något som kallas för direktreglering. Det här är ett sätt att skydda din ekonomi och se till att du har råd att betala stora kostnader.

Direktreglering innebär att du själv inte betalar veterinären. Istället ser ditt bolag till att sätta över pengarna från sig direkt. Något som kan vara en stor räddning om du inte har kapital nog att betala veterinärkostnaderna ur egen ficka först.

Det här gör såklart dock att veterinären blir utan pengar i några dagar. För detta dras en extra avgift på några hundra kronor. Men om du inte sitter på ett stort kapital är detta ett viktigt verktyg som gör att du slipper hamna i ekonomisk knipa.

Kort sammanfattning

För att sammanfatta är Furrychamp ett försäkringsbolag för husdjur som sticker ut en hel del från konkurrenterna. De har en tydlig, mycket heltäckande försäkring som faktiskt bräcker de flesta när det kommer till att ge ett omfattande skydd för ditt djur.

Extra bra passar försäkringsbolaget för dig som vill ha något tydligt och enkelt, men vi tror att det är ett bolag som kan passa de flesta. Vi hoppas att denna guide gett dig en bättre bild av om Furrychamp kan vara något för dig.

Var artikeln hjälpsam?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inget betyg satt