När du ska skaffa undulat, är buren den största och viktigaste investeringen. Det finns lite olika modeller, men den vanligaste som vi rekommenderar är en rymlig voljär. Här tipsar vi om några av marknadens allra bästa undulatburar!

Vilken fågelbur för undulat är bäst i test?

Har du rejält med plats hemma och vill ha fler än bara ett par undulater, är Montana Paradiso 150 innevoljär det bästa valet. En rejäl voljär med många fina tillbehör, med allt som din undulat behöver för att må bra!

Vill du ha en något mindre variant är vår favorit Montana Madeira I. Den har fortfarande en bra höjd och är en undulatbur i väldigt hög kvalitet, till ett rimligt pris.

Slutligen, för dig med antingen mindre budget, eller ont om plats rekommenderar vi Ferplast Piano 6 fågelbur. Lite mindre, men fullt godkänt och en bra första undulatbur för dig som är ny ägare till en eller ett par undulater.

Recensioner av 6 olika undulatburar

Här kommer mer detaljer om hela 6 olika burar som är lämpliga för undulater.

Ferplast Piano 6 fågelbur

Ferplast Piano 6 fågelbur för undulat

Kolla priset hos:

 • Italiensk kvalitet
 • Mycket tillbehör
 • Två bottenlådor

Denna rymliga fågelbur är bäst lämpad för små fågelarter så som exempelvis undulater. I burköpet ingår mycket tillbehör, det är inte mycket som du senare behöver komplettera med!

Som tillbehör får du fyra stycken vridbara plastskålar, två foderhållare och två sittpinnar. Men det ingår också två vattenautomater och en spegel, allt skapat i lättrengjord plast. Det är perfekta tillbehör, och det enda du egentligen behöver köpa till är själva undulatfodret.

Det mer speciella som ingår i ditt köp är ett flexibelt 79 bitars modulsystem i träoptik! Dessa böjer du till så att de ser ut som naturliga grenar. Och för att stimulera din undulats intellekt och även ge den extra träning så är det lätt att ändra på bitarna, allt efter ditt tycke och smak.

För att underlätta vid burstädningen så tillkommer två praktiska lådor i botten på buren. Buren kan öppnas både på framsida och på båda sidorna.

Fågelburen Piano 6 är tillverkad av Ferplast, ett italienskt företag som sedan 40 år levererat kvalitetstillbehör till djur.

De omdömen som nämns kring denna bur är mestadels positiva. Det nämns att buren är tillräckligt stor och ett stort plus är alla tillbehör som ingår.

Måtten är längd 87 cm, bredd 46,5 cm, och höjd 70 cm och färgen är grå/svart. Järngallret har plastbeläggning.


Ferplast Bella Casa fågelvoljär

Ferplast Bella Casa fågelvoljär

Kolla priset hos:

 • Högkvalitativ voljärbur
 • Finns i två storlekar
 •  Svängbar foderbar

Denna bur är mest lämplig att använda till små fågelarter så som exempelvis undulater. Som namnet ”Bella Casa” påskiner så är detta ett dröm hem och en högkvalitativ voljärbur för din undulat!

Buren har en praktisk svängbar foderbar som inkluderar två stycken uttagbara skålar i rostfritt stål och en integrerad sittpinne i trä. Det ingår även 12 stycken sittpinnar i storlek medium och large.

Denna bur har tre stycken individuellt låsbara dörrar; en framtill och två på varsin sida. För att göra burstädningen lättare så finns det även en plastlåda under buren.

De omdömen som nämns om denna bur är exempelvis att det är en stor och trivsam bur i bra kvalitet som pryder sin plats.

Buren är skapad i robust trä som är målat i vitt med pulverlackat galler i svart färg. Den finns i två storlekar- medium och large och måtten i storlek medium är: Längd 83 cm, bredd 67 cm och höjden är 153 cm. 

Skillnaden i storlek large är att längden i stället är 131,5 cm, de andra måtten är desamma. Galleravståndet är 1,07 cm.

Viktigt att nämna är också att då buren är gjord i trä så behöver den underhållas regelbundet. Använd produkter speciellt lämpade för trä men se även till att de är giftfria och ofarliga för din undulat.


Ferplast Planeta fågelvoljär

Ferplast Planeta fågelvoljär

Kolla priset hos:

 • Rejält utrymme
 • Åtta stycken dörrar
 • Mycket tillbehör

En stor voljärbur skapad för små fågelarter som exempelvis undulater. Buren är riktigt stor och rymlig och ger även god plats för grupper med undulater att kunna flyga runt och trivas i.

Buren har hela åtta stycken dörrar, fyra finns framtill på buren och två finns på vardera sida. För att underlätta städningen av buren så finns det en utdragbar bottenbalja och buren har även fyra hjul som gör den mycket lättmanövrerad.

Det ingår mycket tillbehör, exempelvis nio stycken sittpinnar, två foderskålar, en skål/hållare för exempelvis kex, ett fågelbad, två vattenflaskor och två stycken fågelgungor. På hyllan som finns under buren kan du förvara fågelmaten och andra tillbehör som behövs för din undulat.

Bland bedömningarna som nämns om buren är att den är stor och bra och undulaterna får plats att kunna flaxa runt ordentligt. Att många tillbehör ingår är också ett stort plus! Dock nämner flera att det hade varit bra om en av dörrarna hade varit större, för att underlätta att kunna få tag i fågeln vid behov.

Måtten på buren är: längd 97 cm, bredd 58 cm och höjd 173,5 cm. Galleravståndet är 0,98 cm och gallret är skapat av metall som har pulverbeläggning.


Montana Paradiso 150 innevoljär

Montana Paradiso 150 innevoljär

Kolla priset hos:

 • En av de största voljärburarna
 • Fyra stycken dörrar/ landningsbanor framtill
 • Ingår skyddslucka och smutsskydd

Med denna bur får dina undulater verkligen gott om plats! Måtten på buren överstiger till och med de mått som rekommenderas enligt de djurskyddsbestämmelser som Sverige har. Allt för att dina undulater ska kunna flyga mer friare och leva ett rikare och mer naturligt liv.

Buren är främst anpassad till småfåglar så som undulater och om du vill så kommer du kunna få plats med en stor flock med dem! Det finns fyra stycken dörrar framtill som även kan användas som landningsluckor och buren har också fyra sidodörrar där du fäster bon och badkar.

Buren har ett praktiskt smutsskydd framtill som fångar upp mycket av det som dina undulater skvätter ut och som annars skulle ha hamnat på golvet. Den har också två stycken vardera av utdragbara skyddsluckor och avföringsgaller- allt för att underlätta för dig vid burstädningen!

De övriga tillbehör som också ingår i köpet är två stycken träsittpinnar och fyra dubbelskålar med integrerade sittpinnar. Buren har stabila och flexibla hjul, den kan exempelvis lätt flyttas ut på din balkong eller altan när vädret tillåter.

De recensioner som köpare gett om buren är väldigt positiva! Det nämns att den är väldigt stabil och robust och att den är så stor och luftig är ju det mest positiva. Detta är en av de största voljärburarna som finns på marknaden idag!

Måtten är: längd 150 cm, bredd 65 cm och höjd 161 cm och galleravståndet är ca 1 cm brett. Buren är pulverlackerad med ogiftig pulverlack och har färgen antik/platinum.


Fågelbur Montana Madeira I

Fågelbur Montana Madeira I

Kolla priset hos:

 • Antik design
 • Taklucka
 • Ställ med förvaringsutrymme

En fin kvalitetsfågelbur i antik svart design med eleganta former och ett vackert filigrant galler som passar alla sorts småfåglar så som exempelvis undulater.

Buren har fyra matningsluckor som är enkla att fylla på mat i, men den har även en stor taklucka så du lätt ska kunna nå din undulat utan problem. Det finns även en liten extra lucka som används till att hänga häckningsbon eller badhus i. Buren har också en stor landningsbana där din undulat kan landa säkert efter varje flygtur.

Buren har uttagbart golvgaller och utdragbar golvbricka, allt för att underlätta vid burstädningen och för att förhindra att din undulat rymmer.  Den har även lättmanövrerade hjul vilket underlättar mycket då det är läge att exempelvis städa runt buren eller dags för din undulat att få byta miljö för en stund.

Vid köp av buren ingår det 4 skålar till mat och vatten.

Buren har fått väldigt högt betyg bland tidigare köpare och de nämner exempelvis att buren både är väldigt snygg men att den också praktisk med alla sina luckor så som stor taklucka och landningsbana.

Mått längd 69 cm, bredd 45 cm, höjd 139 cm. Innerhöjden är 70 cm och galleravstånd 1,05 cm. Gallret är lackat med ofarlig pulverbeläggning.


Voljär Montana Paradiso 90

Voljär Montana Paradiso 90

Kolla priset hos:

 • Transparenta smutsskydd runt buren
 • Två stycken stora framdörrar/landningsbanor
 • Ett extra bottengaller

Ett rymligt hem för småfåglar som då exempelvis undulater. Buren är skapad i en modern design med en stabil ram och den blir lätt ett fint blickfång i ditt hem.

På varje kortsida finns två mindre dörrar vardera och där är det lämpligt att hänga upp foderskålarna. På framsidan av buren finns det två stora framdörrar som underlättar när du som ägare exempelvis behöver få fatt i din undulat. Men smidigt nog så går dörrarna även att anpassa till landningsplats när dina undulater varit ute och fått luft under vingarna.

Det ingår två stycken träsittpinnar och fyra dubbla foderskålar så det är inte så mycket fler saker som du måste komplettera med, vilket alltid är prisvärt.

Den utdragbara bottenbrickan är smidig att dra ut och tömma för att snabbt få det fräschare i buren och under tiden du städar så använder du ditt extra bottengaller så att inte dina undulater rymmer i väg!

För att ytterligare hjälpa till att hålla ordning i buren så finns det även en lucka som ger extra skydd framför bottenbrickan. Och runt hela buren finns det ett transparent smutsskydd i akryl, som gör att du får mindre att städa upp efter dina undulater utanför själva buren. Buren är utrustad med fyra smidiga hjul, som gör att du lätt kan omplacera din bur efter behag. 

De personer som gett sina omdömen om buren hyllar den och menar att den är prisvärd och av mycket fin kvalitet. Den är lätt att rengöra och ger dina undulater mycket plats. Denna bur är främst lämplig för inomhusbruk.

Måtten på buren är:  längd 91 cm, bredd 60 cm och höjd 160 cm. Ramen är lackad mörkt antik och det zinkfria gallret i ljus platina, pulverlacken som använts är givetvis giftfri.  Galleravståndet är 1 cm stort.


Vad är det viktigaste att tänka på vid köp av undulatbur?

Buren måste vara anpassad efter hur stora fåglar du tänkt ha i den men även antalet fåglar spelar stor roll. Undulater räknas ju som en småfågel, så då gäller det främst att se till att varje undulat får den plats som krävs. Buren behöver också vara av god kvalitet och skapad av ett tryggt och giftfritt material.

Fågelburen är det dyraste man köper till sin undulat och det är inte läge att snåla vid det inköpet. Att dina undulater trivs och kan utföra sina naturliga beteenden är mycket viktigt för deras hälsas skull.

Tänk även på att buren behöver flera dörrar och landningsplatser och gott om plats för alla tillbehör som behövs som exempelvis grenar, foderskålar och leksaker.

Hur stor bur behöver undulater ha?

Minsta burstorlek till undulater är enligt lagen 0,31 m2 (70 cm långsida, 45 cm kortsida/gavel och 60 cm höjd.) Men för att göra det du kan för att din undulat verkligen ska trivas så köp en större bur än så.

Köp gärna en voljärbur, alltså en större och mer husliknande bur för fåglar. I en sådan bur kan din undulat få flyga runt mer fritt och verkligen få plats att leva som den bör.

Vilka tillbehör behöver jag köpa/skaffa till själva buren?

Du behöver köps flera foderskålar och även en vattenskål. Som komplement så bör du också ha en vattenflaska i buren, för att säkerhetsställa att det alltid finns färskt vatten att tillgå. Diverse olika sorters mat och vitaminer behöver inhandlas, exempelvis fröer, pellets, kalksten och snäckskal.

Annat som är mycket viktigt är att det finns sittpinnar av olika storlekar i naturligt material och passande leksaker till en undulat är exempelvis en sittgunga, spiral rep, bjällra och bollar.

Värmelampa/UV lampa behöver du använda under de kalla årstiderna så din undulat inte fryser och för att säkerhetsställa att den får i sig tillräckligt med D-vitamin. Ett passande badkar behövs också köpas för de flesta undulater älskar att bada och det är även nödvändigt för deras hygiens skull.

Vad behöver jag tänka på vid rengöring av undulatburen?

Varje dag behöver du plocka och rensa i buren, exempelvis slänger du den mat som inte ätits upp och du behöver också ge dina undulater nytt friskt vatten. Tidningspapper är lämpligt att ha i botten på buren i stället för strö för det underlättar mycket i städningen av buren då det är lätt att byta ut.

En gång i veckan behöver du städa fågelburen ordentligt med ett rengöringsmedel som exempelvis gulsåpa och varmt vatten. Du behöver skrubba av allting inklusive burgaller och tillbehör. Saker gjorda av trä kan man torka av noga med trasa och rengöringsmedel. Desinfektionsmedel används bara om din undulat är sjuk, inte annars.

Var artikeln hjälpsam?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inget betyg satt