Att online-shoppa till våra djur blir allt vanligare, vare sig det gäller förnödenheter i form av foder eller lyxiga detaljer så som söta små hundjackor och väldoftande shampon.

Faktum är att det är väldigt praktiskt att få sina djurtillbehör direkt hem till dörren och numera finns det till och med smidiga prenumerationstjänster för återkommande beställningar.

Att handla online tillåter dessutom en bättre överblick över såväl utbud som sortiment vilket hjälper dig att ta bättre köpbeslut.

16 olika djurbutiker online

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Nedan presenterar vi 16 olika djurbutiker online där vi går igenom allt från utbud och priser till kvalitet, hållbarhetstänk och annat man gärna vill fördjupa sig i inför en eventuell beställning. Utöver butiker är det klokt att ha en djurförsäkring. Se vår recension av ManyPets djurförsäkringsbolag!

FirstVet

FirstVet Logo
 • Välsorterat djurapotek med brett utbud.
 • Bra rabatter på olika produkter och varumärken.
 • Smakgaranti på allt djurfoder.

FirstVet grundades i Stockholm 2016 och är världens första digitala veterinärtjänst där man kommunicerar med veterinär via videosamtal. Därefter har de även utökat sitt utbud med en e-handel där fokus ligger på produkter som främjar ditt djurs hälsa.

Här hittar man noga utvalt foder, fodertillskott samt olika produkter och tillbehör för vård och skötsel. FirstVet erbjuder produkter för hund, katt, kanin, gnagare, fågel och häst. 

Utbudet är som störst för hundar och katter och som minst för häst då e-handeln främst fokuserar på mindre sällskapsdjur. FirstVet erbjuder dock utrustning för hästar i form av täcken och benskydd, samt en hel del produkter för vård, skötsel och rengöring. Däremot finns det inget hästfoder i FirstVets sortiment.

FirstVet erbjuder smakgaranti på alla djurfoder, vilket innebär att man får pengarna tillbaka om djuret inte tycker om maten. För att smakgarantin ska gälla måste det vara minst 80% kvar av innehållet och garantin ska åberopas inom 30 dagar från och med köp.

Leveranstid: 1-3 arbetsdagar.

Shoppa hos FirstVet!


Granngården

Granngården Logo
 • Stort och brett utbud av produkter och tillbehör för lantbruksdjur
 • Bra häst- och ryttarsortiment.
 • Välarbetad hållbarhetsstrategi.

Granngården öppnade sin första lilla gårdsbutik redan 1880 på den småländska landsbygden. Sedan dess har denna lilla gårdshandel utvecklats till över 100 butiker runt om i landet samt en välsorterad e-handel.

Granngården fokuserar inte bara på typiska husdjur utan även lantdjur som höns getter, får, grisar och kor och dessutom har de ett imponerande utbud av häst- och ryttartillbehör.

Via hemsidan kan man även boka tjänster så som klippning och kloklippning som sedan utförs i Granngårdens butiker. Granngården har även utvecklat sitt eget varumärke för djurfoder.

Granngården har en välarbetad hållbarhetsstrategi och samarbetar endast med fabriker och leverantörer där etiskt, socialt och miljömässigt ansvarstagande är en integrerad del i verksamheten. Denna hållbarhetsstrategi sammanfattar Granngårdens övergripande ställningstagande för ansvarstagande och är utformad i enlighet med principerna i FN:s Global Compact.

Verksamheten fokuserar inte enbart på djur utan även allt som rör odling, natur och det jordnära livet i allmänhet.

Leveranstid: varan skickas inom 1-2 arbetsdagar förutsatt att den finns på centrallagret.

Besök Granngården!


VetZoo

VetZoo Logo
 • Bra rabatter på utvalda produkter.
 • Smidiga prenumerationer utan bindningstid.
 • Kostnadsfri veterinärrådgivning vid beställning.

VetZoo är Sveriges ledande nätbutik för djurägare och har ett sortiment på över 5000 artiklar innehållandes såväl veterinärprodukter som traditionella zooprodukter.

Vi uppskattar att hemsidan har en egen kategori för veterinärfoder för hund och katt där man kan söka efter foder utefter åkomma eller sjukdomstillstånd. Denna funktion ger en bra och smidig överblick och gör det enkelt att hitta foder som passar just ditt djur.

I VetZoos sortiment finns produkter för hund, katt, kanin, marsvin, hamster, akvariefisk, reptil och andra smådjur. För hästar finns foder och kosttillskott men inga övriga tillbehör.

VetZoo erbjuder även prenumerationer på hund- och kattfoder där man själv väljer hur ofta man vill ha leveranser. Som prenumerant tar man automatiskt del av eventuella prissänkningar av fodret.

För att garantera att du som djurägare tar de bästa besluten vid inköp avsedda för dina djur erbjuder VetZoo kostnadsfri rådgivning från legitimerade veterinärer, både innan och efter köp.

Leveranstid: 1-3 arbetsdagar (1-2 arbetsdagar extra inom bostadsorter med lantbrevbärare).

Handla hos VetZoo!


Bole

Bole Logo
 • Bra utbud av produkter och tillbehör för häst och ryttare.
 • Stort sortiment av utrustning och produkter för lantdjurshållning.
 • “Fyndhörna” i form av prisnedsatta produkter.

Bole, som grundades 1985, strävar efter att vara en naturlig del av nordiskt lantbruk där de förenklar lantlivet. Inom djurhållning erbjuder de produkter och tillbehör för lantdjur, det vill säga nötdjur, får, gris, höns och häst.

Här hittar vi allt man kan tänkas behöva för hållning av lantbruksdjur exempelvis juverdukar, svinkrubbor, klippmaskiner för får och nötdjur samt tillbehör för kalvning.

Bole tillhandahåller alltså ett imponerande utbud för häst och ryttare där vi finner allt från foder och tillskott till produkter för skötsel, vård och hovslageri samt häst- och ryttarutrustning.

Leveranstid: varierar beroende på produkt.

Besök Bole.se!


Bullerbox

Bullerbox Logo
 • Kul och innovativt koncept i form av “goodieboxes” för hundar.
 • Högkvalitativa godsaker och leksaker.
 • 100% nöjdhetsgaranti.
 • Allergianpassade godsaker vid önskemål.

Bullerbox, som grundades 2014, är ett roligt koncept som innebär att man får hem en låda (goodiebox) fullproppade med roliga kvalitetsleksaker och goda och naturliga snacks till sin hund. Varje goodiebox har ett eget tema, innehåller 4-6 produkter och levereras månadsvis. Emellanåt får man även med små presenter som är praktiska att ha som hundägare.

Om hunden har någon typ av allergi så kan man kommentera det i kommentarsfältet vid beställningen, varpå BullerBox tar hänsyn till detta och ersätter eventuella produkter med andra alternativ som hunden tål. Vid beställning fyller man också i olika uppgifter om hunden, så som ålder, storlek och ras, för att innehållet ska anpassas efter just din hund.

Godsakerna är noga utvalda och innehåller 100% naturliga ingredienser och är dessutom helt fria från tillsatser, färgämnen, konserveringsmedel och GMO. De innehåller inte heller utfyllande ingredienser som spannmål, majs, gluten, vete, soja och köttmjöl. Godsakerna är dessutom socker- och saltfria.

De innovativa leksakerna är tillverkade i slittåliga material och har roliga funktioner. Även dessa håller hög kvalitet.

Vid beställning kan man välja en startperiod om 3 eller 6 månader och därefter är prenumerationen bindningsfri. Om hunden inte skulle vara helt nöjd med innehållet i sin goodiebox så kan man kontakta BullerBox och få ersättningsprodukter utan extra kostnad.

Leveranstid: boxen skickas en gång i månaden och kommer fram inom 1-5 vardagar.

Kolla in Bullerbox!


Denjo Dogs

Denjo Dogs Logo
 • Stort och brett utbud på hundtillbehör i snygg och stilren design.
 • Genomarbetat hållbarhetstänk – Denjo Repair Shop och Second Paw.
 • Outlet med rabatterade produkter.
 • Blogg med relevanta och intressanta artiklar om hundar och livet som hundägare.

Denjo grundades 2016 med visionen att erbjuda hundägare ett sortiment med funktionella, stilrena och hållbara hundprodukter.

Hos Denjo hittar vi alla typer av tillbehör (och lite till) som en hund kan tänkas behöva för såväl inomhusbruk som utomhusaktiviteter. Alla produkter håller hög kvalitet och har en sober design i lugna och behagliga färger.

Denjo har ett genomarbetat hållbarhetstänk och tillhandahåller en reparationsverkstad på kontoret i Stockholm där man kan lämna in gamla Denjo-produkter som behöver få sig en uppfräschning. Upprustningen kan avse allt från att laga ett hål i en hundbädd till att få en lädersele insmord.

På huvudkontoret kan man även köpa och sälja Denjo-produkter som inte längre kommer till användning. Här kan det röra sig om allt från hundtäcken som har används vid en fotografering till valphalsband som vuxits ur.

Genom Denjo Repair Shop och Second Paw förlängs alltså produkternas livslängd och fler hundfamiljer får användning av Denjos produkter och tillbehör.

Denjos hemsida tillhandahåller även en innehållsrik blogg med bra och matnyttiga artiklar som rör hundar och livet som hundägare.

Leveranstid: varan skickas inom 1-2 arbetsdagar förutsatt att den finns på lagret.

Ta en titt på Denjo Dogs utbud!


Foderboxen

Foderboxen Logo
 • Färskfoder av hög kvalitet.
 • Stort utbud av produkter baserade på färskfruset eller frystorkat kött.
 • Leverans direkt till dörren.

Foderboxen erbjuder hemleverans av högkvalitativt färskfoder till din hund. Idén bakom konceptet bygger på att hundar är köttätare och lättare tar upp näring från rått kött. Detta innebär att det är bättre både för hund och plånbok att utfodra hunden med mat som den lätt tar upp i sitt system.

Vidare så saknar hundar enzymet amylas i sin saliv och amylas behövs för att bryta ner stärkelse. Detta innebär att födoämnen som innehåller stärkelse, exempelvis spannmål, förblir osmälta i magsäcken och ökar saltsyraproduktionen. Magsaften hos hundar är redan väldigt sur för magen ska kunna ta hand om rått kött, brosk och ben.

Det är inte förrän spannmålet når tunntarmen som nedbrytningen påbörjas och för att spannmålet då ska kunna tas upp på ett bra sätt behöver det vara mycket finfördelat. Detta är alltså teorin bakom varför hundar bör utfodras med färskfoder i form av helfoder eller BARF.

Foderboxen erbjuder därmed två typer av färskfoder: helfoder och BARF. Utöver detta kan man även hitta torrfoder, godis, tillskott och tuggprodukter i Foderboxens sortiment, det mesta baserat på färskfruset eller frystorkat kött.

Foderboxen erbjuder i nuläget hemleverans i Mälardalen, Uppsala och Stockholm.

Leveranstid: fast leveransdag beroende på ort.

Se utbudet av färskt foder hos Foderboxen!


Kattkompaniet

KattKompaniet Logo
 • Stort och brett utbud av kattillbehör.
 • Fyndhöra med rabatterade kattprodukter.
 • 10% rabatt för kattuppfödare.

Kattkompaniet grundades 2011 och har sedan dess vuxit sig till en av Sveriges största e-handlar för kattillbehör. Ambitionen är att ständigt utveckla sortimentet med nya artiklar och alltid erbjuda kattprodukter som är unika och aktuella.

Kattkompaniet är helt enkelt ett paradis för kattälskare där man finner allt från kattbäddar och klösträd till foderautomater och vattenfontäner. Varumärkessortimentet är brett och e-handeln har ofta bra och generösa erbjudanden på olika produkter till nedsatt pris.

Även om företaget främst riktar sig till katter så har de även ett generöst utbud av hundprodukter och tillbehör.

Kattuppfödare erbjuds 10% rabatt på hela Kattkompaniets sortiment.

Leveranstid: 1-2 arbetsdagar.

Se vad som finns för din katt hos KattKompaniet!


Kellfri

Kellfri Logo
 • Stort sortiment av utrustning och tillbehör för lantdjur.
 • CE-märkta och högkvalitativa produkter till bra pris.
 • Outlet med prissänkta produkter.

Kellfri är en leverantör av prisvärda produkter med svensk konstruktion, avsedda för alla typer av lantbruk. Vi ska dock fokusera på de produkter som rör djur och djurhållning.

I Kellfris sortiment finner vi praktiska produkter för lantdjur, det vill säga häst, nötdjur, får, hund och fjäderfän. Vi talar inte om accessoarer utan Kellfri fokuserar främst på konstruktion och utrustning som fyller en funktion.

I produktsortimentet hittar vi allt från skrittmaskiner och temporära hagar till stallinredning, hönsnät och foderhäckar.

Kellfris produkter är CE-märkta och utvecklas och designas av erfarna ingenjörer och konstruktörer i Skandinavien. Eftersom Kellfri köper sina varor direkt från tillverkaren, alltså utan mellanhänder, kan de erbjuda kvalitetsprodukter till ett mycket bra pris.

Leveranstid: varan skickas inom 3-7 arbetsdagar (vissa enstaka produkter skickas inom 14 arbetsdagar).

Titta in hos Kellfri!


P. Lindberg

P Lindberg Logo
 • Stort och kvalitativt utbud av utrustning och tillbehör för hållning av lantbruksdjur.
 • Bra produkter till låga priser.
 • Egen kvalitetssäkringsavdelning.

P. Lindeberg är en danskgrundad verksamhet med 160 års erfarenhet av utrustning, tillbehör och maskiner för lantbrukare. Inom detta breda segment hittar vi även produkter för hållning av lantdjur med fokus på gris, får, nötdjur, häst, höns och mink.

I P. Lindebergs lantdjurssortiment finns allt från foderkrubbor och aktivitetsleksaker till rökkanoner för desinfektion och motordrivna trycksprutor. Eftersom stora mängder varor köps direkt från tillverkare, utan några mellanhänder, så har P. Lindeberg möjlighet att erbjuda sina produkter till låga priser.

Verksamheten har en egen kvalitetssäkringsavdelning där det säkerställs att alla inköp lever upp till kvalitet- och säkerhetsstandard.

Leveranstid: 3-10 arbetsdagar.

Se vad som finns just nu hos P Lindberg!


PS of Sweden

PS of Sweden Logo
 • Anatomisk utrustning för häst och ryttare.
 • 10% rabatt på första köpet.
 • Genomarbetat hållbarhetstänk.

PS of Sweden lanserade sitt första anatomiska träns 2013 och har sedan dess utvecklat över 30 stycken olika träns samt utökat sortimentet med andra produkter för såväl häst som ryttare.

PS of Sweden fokuserar alltså på produktutveckling av hästsportsutrustning. Här hittar vi högkvalitativ och slitstark utrustning för häst och ryttare där målbilden är en friktionsfri ridupplevelse där det känns som att flyger fram tillsammans med sin häst.

PS of Sweden har ett genomarbetat hållbarhetstänk och arbetar ständigt mot förbättring. De är noggranna i urvalet av material och använder sig enbart av REACH-certifierat läder samt leverantörer som uppfyller kraven för Responsible Wool Standards (RWS). Dessutom är klädetiketterna tillverkade av återvunnen polyester medan hängetiketterna består av FSC-certifierat papper.

Leveranstid: varor som beställs innan kl.12:00 skickas samma dag.

Se all ryttarutrustning hos PS of Sweden!


Supercat

Supercat Sweden Logo
 • Stort och brett utbud av kattprodukter och tillbehör.
 • Bra utbud på aktivitetsleksaker för katter.
 • Defekta varor skänks till organisationer som tar hand om hemlösa katter.
 • Många bra erbjudanden och rabatterade priser.

Supercat Sweden tillhandahåller vanliga och ovanliga produkter och tillbehör för katt och kattägare och har en förkärlek för aktivitetsleksaker. Många katter i dagens samhälle lever som innekatter och är i behov av extra stimulans i form av såväl fysisk som mental stimulans för att må bra.

Supercat har också ett särskilt fokus på funktionella produkter som underlättar kattskötsel samt snygga produkter som passar in i moderna hem.

Hos Supercat finner man allt och lite till som katt och kattägare kan tänkas behöva, allt från kattmöbler och balkongnät till klösträd och klätterväggar. Det finns även en egen kategori för miljövänliga produkter.

Defekta varor skänks till Djurskyddet Västerbotten och Skellefteå och deras arbete för att ta hand om hemlösa katter.

Leveranstid: 2-4 arbetsdagar.

Kika in kattprylar hos Supercat!


Zooplus

Zooplus Logo
 • Stort och brett sortiment till fördelaktiga priser.
 • Generösa rabatter och bonusprogram.
 • Urval av retursändningar doneras till djurhem.

Zooplus är ett tyskgrundat företag som numera levererar till länder över hela Europa. Här finns allt man kan tänkas behöva för hund, katt, häst, fisk, fågel och övriga smådjur. ZooPlus erbjuder såväl veterinärfoder som traditionella zooprodukter.

För varje djurkategori finns specifika länkar till aktuella specialerbjudanden, prova-på-erbjudanden samt nya produkter vilket ger en bra och smidig överblick över sortimentet.

Zooplus är måna om djurs välbefinnande och gör kontinuerliga donationer till diverse djurorganisationer. Dessutom görs ett urval av retursändningar där dessa produkter regelbundet doneras till djurhem.

Vid köp av produkter i zoolove-butiken doneras alltid 10% av inköpspriset till olika djurskyddsföreningar. Alla djurskyddsföreningar har i sin tur 10% rabatt på beställningar över 790 kr.

Leveranstid: 3-5 arbetsdagar.

Se det stora utbudet som finns hos Zooplus!


Buddy Pet Foods

BuddyPetFoods Logo
 • Prenumerationstjänst utan bindningstid
 • Hälsosam hundmat av 100% naturliga ingredienser.
 • 25% rabatt på de två första ordrarna som ny prenumerant.
 • Klimatkompenserad verksamhet.

Grundarna till Buddy ansåg att såväl hundmatsindustrin som de foderalternativ som fanns tillgängliga på marknaden var under all kritik och tog därför saken i egna händer och skapade ett bättre alternativ: nämligen Buddy Pet Food.

Hundfodret från Buddy består av 100% naturliga ingredienser utan tillsatser och konserveringsmedel. Det är fritt från spannmål, socker, gluten och soja men däremot fullt av hälsosamma vitaminer, mineraler och aminosyror.

Hundfodret är framtaget tillsammans med veterinärer, kockar och näringsexperter och kommer med smakgaranti på provperioden – man får alltså pengarna tillbaka om hunden inte tycker om fodret.

På Buddys hemsida finns möjlighet att göra ett hundquiz där man besvarar diverse frågor om hunden, som exempelvis ras, vikt, ålder och aktivitetsnivå för att få ett skräddarsytt förslag på en meny som passar just din hund.

Utöver olika typer av torrfoder och våtfoder erbjuder Buddy även hundgodis, kosttillskott, och biologiskt nedbrytbara hundbajspåsar (vilka kommer med gratis i första ordern vid prenumeration). Dessutom finns olika paketdeals som är mycket prisvärda.

Buddy är främst en prenumerationstjänst men det finns även möjlighet till engångsköp. Tipsar man en vän som därefter handlar på Buddy erhåller man en värvningsrabatt och får därmed 250 kr avdrag på sin nästa order.

Buddy är en hållbar verksamhet där varje måltid, förpackning och leverans klimatkompenseras.

Leveranstid: 1-3 arbetsdagar.

Se foderutbudet hos BuddyPetFoods!


Petster

Petster Logo
 • Stort och varierande utbud inom kategorierna hund, katt och häst/ryttare.
 • Bra rabatter på många produkter.
 • Blogg med intressanta artiklar.

Petsters verksamhet, som startades 2009, är en e-handel som riktar in sig på utrustning och tillbehör för hund, katt, häst och ryttare.

Hos Petster finns allt man kan tänkas behöva för hund, katt och häst och sortimentet är stort, brett och välsorterat. Utöver oändligt många produktkategorier för varje djur så hittar vi även roliga, och lite mer ovanliga segment som exempelvis “vandra med hund”, “flytvästar till hund”, “islandshäst”, “kattluckor” och “hundvagn och cykelkärror”.

På hemsidan finns även en omfattande måttguide för hundar som är mycket praktisk när man planerar att införskaffa allt från kläder och munkorgar till hundbäddar och burar.

Utbudet av ryttartillbehör är stort och varierande och här finns allt från från kläder till utrustning för såväl kvinnor som män.

Leveranstid: 2-3 arbetsdagar.

Se hela utbudet hos Petster!


Furry Friends

Furry Friends Logo
 • Smidig prenumerationstjänst utan bindningstid.
 • Näringsrikt hundfoder av 100% naturliga ingredienser.
 • Klimatkompenserad hemleverans.
 • Fodersponsor till Hundar Utan Hem.

Furry Friends ambition och målsättning är att tillgodose hundar med en näringsriktig, balanserad och etiskt producerad kost genom en smidig prenumerationstjänst. Grundarna ifrågasätter varför vi människor är så noggranna med vår kost medan våra fyrbenta vänner länge har blivit åsidosatta när det kommer till hundföda och dess innehåll.

Furry Friends erbjuder därför svensktillverkat hundfoder av 100% naturliga och närproducerade råvaror som varken innehåller konstiga tillsatser eller utfyllnadsingredienser i form av till exempel spannmål.

När man beställer foder från Furry Friends får man fylla i ett formulär där man besvarar olika frågor gällande hunden, så som ras, ålder, vikt och aktivitetsnivå. På så sätt får man en skräddarsydd kostplan för hunden ifråga där foder och leveransintervall anpassas just för din hund.

Furry Friends är ett medvetet bolag som både klimatkompenserar för sin verksamhet och är involverade i organisationen Hundar Utan Hem.

Utöver foder erbjuder Furry Friends även hälsosamma hundsnacks, miljövänliga bajspåsar samt en svensktillverkad pälsvårdsserie bestående av naturliga ingredienser.

Leveranstid: 1-3 arbetsdagar.

Se allt djurfoder som finns hos Furry Friends!


Var artikeln hjälpsam?

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inget betyg satt